Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Κούρδος αξιωματούχος: «Οι συλληφθέντες σε Νέο Κόσμο είναι όργανα της MIT»

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε τρία σπίτια, σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα και οι συλληφθέντες είναι άτομα με τουρκική υπηκοότητα.
Έχουν ήδη γίνει 9 προσαγωγές, τρεις από κάθε σπίτι. Συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και μια γυναίκα είναι οι προσαχθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Εννοείται ότι οι προσαχθέντες δεν σχετίζονται με τζιχαντιστές, αλλά με τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα οι προσαχθέντες φαίνεται πως συνδέονται με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό ως ακρωνύμιο DHKP-C.
Είναι όλοι Τούρκοι υπήκοοι και προσήχθησαν από τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, όπου
βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Κουρδικές Πηγές: Είναι προβοκάτορες όργανα της ΜΙΤ

Σύμφωνα με κουρδικές διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE, οι συλληφθέντες μέλη της οργάνωσης DHKP-C δεν συνδέονται με τις κουρδικές αριστερές οργανώσεις. «Είναι προβοκάτορες, όργανα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, της ΜΙΤ», όπως μας τόνισαν.
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι αποκηρυγμένοι από το κουρδικό πατριωτικό κίνημα διότι προβαίνουν σε τρομοκρατικές προβοκατορικές ενέργειες στην Τουρκία που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς του τουρκικού κράτους. Οι ίδιοι μάλιστα δεν δηλώνουν Κούρδοι αλλά διεθνιστές. Κανένα αριστερό κόμμα στην Τουρκία δεν έχει σχέσεις μαζί τους, εξαιτίας των υπόγειων σχέσεών τους με το βαθύ τουρκικό κράτος», ήταν η σαφέστατη δήλωση υψηλόβαθμου Κούρδου αξιωματούχου στο TRIBUNE.
«Ζητάμε να μη γίνεται καμία συσχέτιση αυτών των ατόμων με τους Κούρδους και το κουρδικό κίνημα», μας είπε ο ίδιος αξιωματούχος.
Σε εξέλιξη η επιχείριση
Στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, συμμετέχουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ.
Το ένα σπίτι, στον Νέο Κόσμο, βρίσκεται στην οδό Δεινοστράτους 78.
Από τα σπίτια που έχουν ελεγχθεί έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί καλώδια και βάζα με άγνωστη ουσία που παραπέμπουν σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, μικρός οπλισμός, laptops, φορητοί σκληροί δίσκοι και usb. Όλα θα μεταφερθούν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι οκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και ύστερα από έρευνα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που οδήγησαν στη σημερινή επιχείρηση.
Για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.
Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο (πιθανότατα 7-8) αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Είχαν επιχειρήσει και άλλη προβοκάτσια με μεταφορά οπλισμού
Από τις έως τώρα πληροφορίες η έρευνα σχετίζεται με μια παλιότερη υπόθεση που είχε εξελιχθεί στη Χίο.
Τότε είχε εντοπιστεί σε φουσκωτό σκάφος δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί.
«Είναι τόσο προβοκάτορες που τότε προσπάθησαν να περάσουν όπλα από την Ελλάδα στην Τουρκία, ενώ η Τουρκία είναι γεμάτη από όπλα και μάλιστα σε πιο φθηνές τιμές», μας τόνισε ο ίδιος Κούρδος αξιωματούχος. «Όποιος θέλει όπλα στην Τουρκία μπορεί να τα αγοράσει ακόμα και από Τούρκους στρατιωτικούς, δεν χρειάζεται να τα κάνει εισαγωγή από την Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου 2013 σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο «ρουτίνας».
Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.
Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβάινοντες συνελήφθησαν. Όπως έγινε γνωστό, το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία.