Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

«Πήρε σκούπα» ο M.Σαλβίνι: «Ενισχύω το δικαίωμα αυτοάμυνας και ακύρωνω το άσυλο στους μετανάστες»


«Πήρε σκούπα» ο M.Σαλβίνι: «Ενισχύω το δικαίωμα αυτοάμυνας και ακύρωνω το άσυλο στους μετανάστες»

Το μεσημέρι της Τετάρτης  αναμένεται να εξασφαλίσει, η κυβέρνηση της Ιταλίας, την ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας, η οποία έχει συνδεθεί με την έγκριση δέσμης μέτρων για την ασφάλεια. Στην συνέχεια θα πρέπει να δοθεί «πράσινο φως» και από την βουλή της Ρώμης.
Πρόκειται για μέτρα που αποτελούν, κυρίως, μέρος του προεκλογικού προγράμματος της Λέγκας του Βορρά, και τα οποία συμπεριλαμβάνουν την ενίσχυση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, την δυνατότητα πώλησης περιουσιακών στοιχείων που έχουν κατασχεθεί στην
μαφία, αλλά και την ακύρωση της παροχής πολιτικού ασύλου, σε περίπτωση που διαπράττονται σοβαρά αδικήματα.
Τα Πέντε Αστέρια, παράλληλα, ζητούν εγγυήσεις από τον γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ότι συγχρόνως με την δέσμη μέτρων για την ασφάλεια, θα εγκριθεί και η αλλαγή των κανόνων για την παραγραφή των αδικημάτων, ώστε να μπορεί να υπάρχει περισσότερος χρόνος απόδοση δικαιοσύνης. Η τελική συμφωνία θα προκύψει, πιθανώς, μετά από συνάντηση του Σαλβίνι με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων και υπουργό εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.
«Τα μέτρα αυτά αποτελούν βήμα προόδου για την ασφάλεια των ιταλών. Έχουμε ήδη αρκετούς εγκληματίες», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα.