Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Εικόνες παρμένες απο την ναζιστική Γερμανία στην περίοδο του πολέμου και τα λαικά δικαστήρια των κομμουνιστών

 

Υπάρχει κράτος ;

Η επίθεση σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη από ομάδα κουκουλοφόρων του ακροαριστερού χώρου που εισέβαλαν στο γραφείο του υποβάλλοντάς τον σε διαδικασία βάρβαρης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητός του (διαπόμπευση) με τρόπο που εφάρμοζαν τα Χιτλερικά τάγματα  και οι οι κομμουνιστές στα λαϊκά δικαστήρια, είναι μια ακόμη δράση που μπορεί να ενταχθεί σε κάποιον ιδεολογικό ή πολιτικό αγώνα που δίνουν κάποιοι που δεν έχουν την αξιοπρέπεια και την τόλμη να παρουσιάσουν τα αληθινά πρόσωπά τους. 

Είναι μια ενέργεια που εντάσσεται στην ναρκοθέτηση της Δημοκρατίας και των θεσμών που την συγκροτούν αλλά και των προσώπων που τα υπηρετούν . Πέραν αυτού είναι και ενέργεια που δεν μπορεί και δεν πρέπει να βρει κανένα έρεισμα και ανοχή από τους πολίτες της χώρας οι οποίοι απαιτούν από το κράτος να επιδείξει την σοβαρότητα που απαιτείται για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Επίσης είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής ανοχής, ατολμίας, και επιβουλής ακραίων απόψεων οργανωμένων μειοψηφιών,  με την ανοχή του Κράτους και των πολιτικών κομμάτων. Κρατική ευθύνη δεν είναι μόνο η σύλληψη των γνωστότατων  δραστών, αλλά και η προστασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, της Κρατικής και Ιδιωτικής περιουσίας. Δεν μπορεί να μιλάμε για  Δημοκρατικό  οργανωμένο και ευνομούμενο κράτος αν δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών από ενέργειες που δυστυχώς εκδηλώνονται από τις ελλείψεις και τις αδυναμίες των κρατικών μηχανισμών . Τούτων δοθέντων απαιτούνται αποτελεσματικές δράσεις, παραδειγματικές τιμωρίες και όχι λόγια !! Για να σταματήσει επιτέλους το μεταπολιτευτικό αλαλούμ με επίκληση της Δημοκρατίας .