Τρίτη 19 Μαΐου 2020

“Αν δεν μπορείς να δαγκώσεις, δεν υπάρχεις”! Ο Κων. Φράγκος στους Διαξιφισμούς


Διαξιφισμοί 
Από τον Κωνσταντίνο Φράγκο


Ένα γράμμα
Τα γαλάζια σου γράμματα κάθομαι και διαβάζω
Και με πιάνουν χαράματα καθώς πίσω κοιτάζω
(από ένα υπέροχο τραγούδι Χατζηνάσιου-Κανελλίδου 1983)
  • Απόστρατος, επιφανής, Στρατηγός μου έστειλε το παρακάτω γράμμα το οποίο δημοσιεύω λόγω δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Κύριε Συνάδελφε,
Επιτρέψτε μου ν’ αραδιάσω μερικές σκέψεις μου προκληθείσες από την επικαιρότητα, τις οποίες, αν θέλετε, τις δημοσιεύετε.
– ΄Οποιος νέος επιλέγει να γίνει αξιωματικός, θεωρεί την ημέρα της ορκομωσίας του, την ιερή στιγμή που παραλαμβάνει το ξίφος του, ως αφετηρία μίας καριέρας και προσφοράς η οποία ίσως θα καταλήξει σε ανώτατα αξιώματα, ακόμη και στο θώκο του Αρχηγού. Ευσεβείς και ευγενείς πόθοι. Ανέφερα το ξίφος, γιατί η ημέρα αυτή είναι σημαδιακή. Παλαιότερα, τα ξίφη απονέμεντο,, οπωσδήποτε, από  τον Βασιλέα, αργότερα με τον ΠτΔ ή, το ολιγώτερο, από τον Πρωθυπουργό. Τελευταία, με στόχο την υποβάθμιση των Αξιωματικών, η τελετή εκφυλίστηκε και φθάσαμε το καλοκαίρι του 2014 με Κυβέρνηση κ. Σαμαρά-Βενιζέλου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που εσείς, κακώς ονομάζετε Αντωνομπένηδες και δεν μου αρέσει, τα ξίφη ν΄απονέμονται από τους κ. Μπαλτάκο, Τραγάκη, Καράμπελα με ευγενική παραχώρηση, ως φιλοφρόνηση, του τότε ΥΕΘΑ κ. Π. Παναγιωτοπούλου! Ποιοι ήταν οι Μπαλτάκοι, Τραγάκηδες, Καραμπελάιοι που απένειμαν ξίφη στους καταπληκτικούς,
αποσβολωμένους νέους Αξιωματικούς; Οποία υποβάθμιση, χυδαιότης στους αυριανούς Ηγέτες του Στρατεύματος.
– Οι νέοι Αξιωματικοί, λοιπόν, ξεκινούν με φιλοδοξίες, όνειρα, με πρόθεση προσφοράς, επιμόρφωση, εντιμότητα, τύχη και συγκυρίες. Προσέξτε τα τελευταία. Τύχη και συγκυρίες.
– Κάνω ένα μεγάλο άλμα και φθάνω στην ώρα που οι Αξιωματικοί, όχι όλοι, φθάνουν στην κορυφή: Ταξίαρχοι, Υποστράτηγοι, Αντιστράτηγοι. Εκεί επάνω υπάρχει ανταγωνισμός και άμιλλα. Με εντιμότητα, όμως, ήθος, συναδελφικότητα, προσφορά και κανόνες στρατιωτικού πολιτισμού. Εκεί οι Αξιωματικοί πρέπει να είναι ιπποτικοί, καλοί συνάδελφοι και όχι υπονομευτές, συκοφάντες και κακόβουλοι. Κυρίως να μην εντάσσονται σε κομματικές φατρίες και ίντριγκες. Είναι λέπρα! Να απλώνουν φτερά και να καλύπτουν τους υφισταμένους τους, ν΄αναλαμβανουν ευθύνες, να μη καταντούν διώκτες των συναδέλφων τους, κυρίως, αξίων. Χρειάζεται μεγαλοψυχία και αρχοντιά. Είναι αδιανόητο ένα Αντιστράτηγος ή ένας Αρχηγός να στοχεύει μικρότερους από εμπάθεια ή προσωπικούς λόγους. Είναι αδιανόητο να κηρύσσεται πογκρόμ σε επιτελείς και συνεργάτες προηγουμένων Αρχηγών. Είναι μικροπρέπεια,  μικροψυχία. Πλήττεται η ενότητα και ομοψυχία των στελεχών που σήμερα είναι τόσο αναγκαία. Υποθέσαμε ότι η τελευταία εκδήλωση χυδαιότητας, το τέλος των λιστών, θα ήταν αυτή που επιχειρήθηκε στον άξιο Αρχηγό ΓΕΣ Κώστα Ζιάζιά που τις έτριψε στα μούτρα χυδαίων.
– Προσθέτω και κάτι άλλο.  Κατά την “άνοδο” ένας Αξιωματικός μπορεί να κάνει κάποιες, ανώδυνες, υποχωρήσεις, που δεν άπτονται της τιμής του. Όταν όμως γίνεται Αρχηγός δεν επιτρέπεται καμμία υποχώρηση ή υπόκυψη στην αδικία  ή αποδοχή ξένων εντολών παρασκηνίου ή παρά εξουσίας.
– Ο Αρχηγός έχει στο χέρι του ένα σκληρό όπλο: την παραίτηση, την υπερηφάνεια, το γόητρο, την υστεροφημία. Να θυμίσω Αρχηγούς που “τα βρόντηξαν” γιατί θέλησαν να τους ταπεινώσουν; Καραγιάννης, Κούρκουφας, Καπέττος, Θεοδωρουλάκης, Ζιαζιάς.
– Δεν επιθυμώ να κάνω, από άμβωνος, κηρύγματα αλλά τα μηνύματα που έχω λάβει με ανησυχούν.
 
Το Τάμα του Έθνους

  • Για την ανέργεση τεραστίου Ναού στα Τουρκοβούνια είχε ιδρύσει Ειδικό Ταμείο ο μακαρίτης Γ. Παπαδόπουλος. Μαζεύτηκε, λένε, πολύ χρήμα.
  • Κάποια στιγμή ο Παπαδόπουλος ανετράπηκε από τον σατανικό Ιωαννίδη και τα περί Τάματος ξεχάστηκαν. Τι έγινε το χρήμα; Που πήγε; το βρήκε η Μεταπολίτευση; Αν ναι, τι το έκανε; Το παρέλαβε Εκκλησία και το διοχέτευσε στις Μητροπόλεις; Άγνωστο! Κανένας δεν μιλάει. OMERTA κι΄εδώ. Μήπως το “μάσησαν” πολιτικά σαΐνια;
  • Τώρα που η οικονομική κατάσταση είναι δεινή και θα χειροτερεύσει ακόμη, δεν βλέπω να δοθούν χρήματα για την Άμυνα. Τα. Λεφτά του Τάματος είναι ώρα, αν υπάρχουν, να διοχετευτούν, πάραυτα, στην Άμυνα.
  • Έχω αναφερθεί στο θέμα πολλάκις, αλλά κανείς δεν απαντά. Ύποπτο.
  • Στη Βουλή υπάρχουν τρεις βουλευτές, πρώην στρατιωτικοί: ο κ. Μανωλάκος, Γκίκας (ΝΔ) και ο φίλος μου Αντ. Μυλωνάκης του Βελοπουλου. Γιατί δεν μαζεύονται ομού και οι τρεις να κάνουν μία ερώτηση στο ΥΠΟΙΚ να δούμε τι απάντηση θα πάρουν; Πρέπει να λυθεί ο γρίφος και να βρεθούν τα λεφτά ή αυτοί που τα άρπαξαν. Περιμένω κ. συνάδελφοι. Βουρ… Δεν πιστεύω να κάνετε το παπί.
Ο δραστήριος Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζ. Παϊατ
  • Ενδιαφερόμενος να προσελκύσει αμερικανούς επενδυτές στην Ελλάδα ο κ. Παϊατ μερίμνησε ώστε να οργανωθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, Χρήστου Δήμα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και κορυφαίων στελεχών των εταιρειών OSKΟSH DEFENSE (οχήματα), LOCKHEED MARTIN, GENERAL ELECTRIC, BOEING, BELL-TEXTRON, LSHARRIS κα.
  • Πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία αλλά επειδή οι Αμερικανοί επιχειρηματίες, όπως όλοι, δεν είναι φιλανθρωπικά Ιδρύματα, για να έλθουν θα πρέπει να δημιουργηθούν από το Ελληνικό Κράτος προϋποθέσεις. Τα είπε προ εβδομάδας και ο κ Μάνος. Καλή επιτυχία.
Πολιτική προς εντόπιους χαχόλους αλλά και σε μελλοντικούς επενδυτές
  • Σύμφωνα με έκθεση της επίσημης REWHEEL η Ελλάδα μας είναι από τις ακριβώτερες και μη ανταγωνιστικές χώρες στην ΕΕ και ΟΟΣΑ.
  • Οι τιμές κινητής τηλεφωνίας παραμένουν οι πιο υψηλές μεταξύ των 41 χωρών της ΕΕ!! (Καθημ. 09/05). Συγκεκριμένα η έκθεση αποκαλύπτει ότι ο Ευρωπαίος καταναλωτής (ΣΣ εδώ είναι Νότια Μπαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε) αγοράζει περίπου 7 φορές περισσότερα giga bites, τουλάχιστον, και απεριόριστα λεπτά ομιλιας και SMS από τον Έλληνα “δουλοπάροικο”.
  • Φυσικά σ’ αυτό δεν φταίει η παρούσα Κυβέρνηση αλλά όλες οι “δωσίκωλες” τελευταίες κυβερνήσεις που εξυπηρετούσαν ξένα συμφέροντα. Με το αζημίωτο βέβαια .
Μια μεγάλη κυρία της πολιτικής νομενκλατούρας

Οι ανεύθυνες πολιτικές οικονομικές ελίτ της Ελλάδας θυσίασαν την οικονομία και Αμυνα της Χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα. 
Βόλφγκανγκ Σοϊμπλε*

Μια από τις αρκετές και αρκετούς, παρασιτικούς. Αυτή η πληγή, η πανώλη, η νομενκλατούρα της εξουσίας παραμένει ανέγγιχτη, αρνούμενη να στερηθεί των προνομίων της. Έχει την θεία ευλογία του “αδελφάτου” να συμμετέχει στ’ αξιώματα. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα σκιαγραφόντας την μεγάλη Οικονομολόγο-πολιτική προσωπικότητα Κυρία Λούκα Κατσέλη-Αρσένη.
Η περιής ο λόγος, με πολλές ακαδημαϊκές σπουδές νυμφεύθηκε το 1982 τον μακαρίτη Γεράσιμο Αρσένη, με κουμπάρο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Έκτοτε, με μικρά διαλείμματα, βρισκόταν στο στενό περιβάλλον της Εκάλης και λίγο αργότερα της Μιμής. Την περίοδο δε 1990-96, όταν το ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην εξουσία, η κυρία ήταν στον σκληρό πυρήνα της Μιμής ομού με ξεματιάστρες, καφετζούδες, αεροσυνοδούς και την κ. Λιάνα Κανέλλη. Εκεί έπεισε το δίδυμο Ανδρέα-Μιμής να διορίσουν τον σύζυγό της μακαρίτη Γεράσιμο ως Υπουργό Άμυνας, προς γενική κατάπληξη. Αυτή, όμως, είναι μία άλλη ιστορία που είχε ως κατάληξη την τραγωδία της Υμιας.
  • Μετά την εποχή Σημίτη έκανε ένα άλμα και κούρνιασε στον σκληρό πυρήνα του Γεωργάκη. ¨Οσον αφορά το φιάσκο της Υμιας και πανηγύρι των εξοπλισμών, τη ληστεία των Ολυμπιακών Αγώνων, το Χρηματιστήριο δήλωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτε το ύποπτο. Εκεί, στον αφελή Γεωργάκη, κατόρθωσε ν΄αναδειχθεί η Ηγερία του Οικονομικού Τομέα και διαπρύσιος κήρυκας του συνθήματος “Λεφτά υπάρχουν” το οποίο υιοθέτησε ο ΓΑΠ. Το τι ακολούθησε, το γνωρίζετε. Παράδοση, άνευ όρων, στο Δ.Ν.Τ και τους ανάλγητους δανειστές.
  • Δεν το βάζει όμως κάτω. Μεταπηδά στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη (ΣΣ Αυτός ο νέος πολιτικός, ευφυής, με μεγάλες δυνατότητες ναυαγεί συνέχεια στην επιλογή συνεργατών: Βαρουφάκης, Πάκης, Παπαγγελόπουλος, Κωνσταντοπούλου, Καμμένος, Μπίστης, Ξενογιαννακοπούλου, Φωτάκης κλπ). Εύκολα ο κ. Τσίπρας πείσθηκε ότι η κ. Κατσέλη είναι ο αστέρας του στα οικονομικά. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Ξανά η οικονομία έπεσε σε ξέρες. Ο κ. Τσακαλώτος πάλαιψε σκληρά για να φέρει κάποιες ισορροπίες. Παράλληλα, η κ. Λούκα, προσπάθησε να πείσει τον Πρωθυπουργό να προτείνει ως ΠτΔ τον Γεράσιμο αλλά την πρόλαβε ο κ. Κ. Καραμανλής που επέβαλε τον Πάκη! Οπότε…
  • Σήμερα ανήσυχη, χωρίς θώκο αλλά επιμένουσα να προσφέρει στη Χώρα, παλιόρκησε τον κ. Μητσοτάκη. Θα περίμενε κανείς πως ο Πρωθυπουργός θα της έλεγε, ευγενικά ένα ευχαριστώ και θα την ξαπόστελνε. Όχι, βέβαια. Η κ. Λουκά ανήκει στην νομενκλατούρα. Ίδρυσε λοιπόν, ακόμη ένα ανεξάρτητο φορέα για να το προσθέσει στους αναρίθμητους που υπάρχουν (ΣΣ κυρίως για βόλεμα ημετέρων) του Οργανισμού Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων, ένθα την διόρισε ως Πρόεδρο!!!
  • Να λοιπόν ξανά γραφεία, λιμουζίνα, οδηγός, μετακλητοί, συνεργάτες. Έξοχα…οι νεώτεροι θα ξαναδούν την κ. Λούκα πρώτο στασίδι σε άλλο Πρωθυπουργό.
  • *Ο Β. Σόιμπλε ήταν ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας την εποχή που μας “ξεβράκωναν” οι δανειστές και έβλεπε την ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών να διαπραγματευθούν.
Ξανά, μάνα ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου

Ο έλλην εξ ανέκαθεν
Μετά τιμής τιμούσε
Κι’εκείνον που αγόραζε
κι΄εκείνον που πουλούσε
                       Γ. Σουρής
  • Τα του κ. ΥΕΘΑ κ. Γιάννου Παπαντωνίου σας τα εξέθεσα λεπτομερώς προ εβδομάδας. Εξήλθε της φυλακής με οφειλή 150.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλλει ως εγγύηση. Δεν είχε το χρήμα ο άνθρωπος, τι να κάνουμε; Δεν είναι ο μόνος μπατίρης στην άπονη κοινωνία.
  • Του δόθηκε πίστωση μέχρι τις 10 Ιουλίου 2020, αλλά αυτός αποφυλακίζεται νομίμως, τον Ιούνιο, οπότε και λήγει το όριο 18 μηνών προφυλάκισης του. Άρα δεν πρόκειται να καταβάλλει ούτε ένα σεντ. Δικηγορικό κόλπο.
  • Η εξακολουθούσα να τον στηρίζει ρεπόρτερ της Καθημερινής κ. Ιωάννα Μάνδρου δημοσιεύει (14/4) κείμενο με τίτλο: Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο Γιάννος. Δεν είναι όμως έτσι. Δεν παραπέμπεται ΤΩΡΑ. Διότι τώρα πήραν χαμπάρι οι ανακριτικές αρχές ότι ο φάκελος ήταν ελλιπής και διέταξαν την αναψηλάφηση του! Δλδ είχαν τον τ. Υπουργό 16 μήνες προφυλακισμένο χωρίς πλήρη αιτιολόγηση! Τι να σχολιάσω; Συμβαίνουν αυτά εν Ελλάδι. Εκείνο που προέχει σήμερα είναι να επανέλθουμε τάχιστα στην κανονικότητα στην οποία αποκλείεται Αξιωματούχοι και Υπουργοί να είναι εντός φυλακής.
  • Δεν σταματώ όμως εδώ. Έχω και άλλα. Ο κ. Γ.Π αποφυλακιζόμενος προέβη σε δηλώσεις ότι οι κατηγορίες εναντίον του  είναι κατασκευασμένες και σκηνοθετημένες και ότι το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των (γηραιών) φρεγατών (για τις οποίες κατηγορείται) απεδείχθη επωφελές για το ΠΝ. Τελικά, αποδίδει την δίωξη του και στον ..Πολάκη.
  • Δεν προτίθεμαι να κάνω “ανασκόπηση” της υπόθεσης, έχω γράψει και έχουν γραφτεί πολλά, τεκμηριωμένα και διεξοδικά. Θα περιοριστώ ν΄αναφέρω τα εξής:
– Ο “εκσυγχρονισμός” έγινε με αντίθετη άποψη του ΠΝ, του χρήστη, του μαχητή.
– Ο ευπατρίδης τ. Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Α. Αντωνιάδης γνωρίζει πικάντικες λεπτομέρειες.
– Τη γνώμη ενός σπουδαίου Ναυάρχου της εποχής: "Στέλνεις γριές που τα βυζιά τους φθάνουν έως τα γόνατα, φοράνε 3 μασέλες έκαστη, ο κώλος τους έχει σουφρώσει σε Ινστιτούτο καλλονής να κάνουν montage και μετά να τις ανεβάσεις στην πασαρέλα (Αιγαίο) ν’ ανταγωνισθούν νεαρά χανουμάκια; Τα 500εκ Ευρώ έπρεπε να δοθούν για την έναρξη κτισίματος μιας νέας φρεγάτας".
  • Από την αρχή ευχήθηκα, ειλικρινά, την αθώωση του Γ.Π τώρα που η υπόθεση μπήκε στην φάση της επαναξιολόγησης δηλ στις Ελληνικές καλένδες σύντομα θα ξεχαστεί. Και πρέπει να ξεχαστεί χάριν της κανονικότητας. Θα δικαιωθεί ο τίτλος της ρεπόρτερ της κ. Μάνδρου.
  • Ο μέγας Μπίσμαρκ είχε αποφανθεί: Πόλεμο, γάμο, καταβολή χρέους και δίκη φρόντιζε πάντα να τα αναβάλεις.
  • Ζήτω το Εθνος.
Μήπως ανησυχείτε για τον Γιωργάκη;

  • Εκπροσωπώντας το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ και τους κ. Ρέππα και Καστανίδη, συμμετείχε, διαδικτυακά, σε συνεδριάσεις του λεγόμενου Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ. Ο ΓΑΠ, ωστόσο, είναι και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η οποία έχει πάψει προ πολλού να λειτουργεί. Έχει όμως πρόεδρο.
  • Ο ΓΑΠ σιτίζεται, ανελλειπώς, από την Βουλή, δηλ από τους φόρους μας, ένθα μαζί με τους δύο άλλους αργόμισθους και άπραγους τ. Πρωθυπουργούς μας “δουλεύουν” αγρίως. Ζήτω το Έθνος.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Κων. Φλώρος
  • Πολύ καλή επιλογή της Κυβέρνησης.
  • Προ εβδομάδας επικοινώνησε με Αξιωματούχους ΕΕ και ΝΑΤΟ επισημαίνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο με Τουρκική υπαιτιότητα ή προβοκάτσια.
  • Καλώς έπραξε αλλά, νομίζω, ότι θα έχει αντιληφθεί ότι πρόκειται περί κωφών, τυφλών, ανάλγητων και άτολμων.
  • Ας μου επιτρέψει να του υπενθυμίσω:
      • Την ρήση του προκατόχου του Ναυάρχου Ε. Αποστολάκη ότι αν χρειασθεί θα πολεμήσουμε μόνοι μας.
      • Μία άλλη ρήση σοφού Θεσσαλονικιού (Νίκου Πεντζίκη). Ποτέ δεν σ΄ακούνε αν δεν έχεις δόντια. Αν δεν μπορείς να δαγκώσεις, δεν υπάρχεις.
      • Το σχόλιο της Καθημερινής (10/05/20): Μια από τις παραμέτρους επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων συνδέεται με την αυξανόμενη ανισορροπία στους εξοπλισμούς.
Ο ιταλός amico
  • Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Τζουζέπε Κόντε αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα από την πανδημία δηλώνει (21/04): Εμείς οι Ιταλοί δεν θα ξεχάσουμε ότι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να πληρώσουν τα χρέη από τους δανεισμούς τους.
  • Ο Ιταλός φίλος θυμίζει, στο αφελές και ξεχασιάρικο Ελληνικό popolo ότι υπαίτιοι της άλλης πανδημίας που μας έλιωνε πριν από τον κορονοϊο ήταν οι αχρείοι που δανειζόταν ασύστολα και αυτοί που τους στείλαμε να διαπραγματευθούν τα χρέη.
  • Σήμερα είναι παρόντες, χαμογελαστοί και ανέμελοι και κυνηγούν την Εξουσία. Η OMERTA που κυριαρχεί είναι ιταλική, σιτσιλιάνικη, λέξη.
Η μεγαλύτερη εφεύρεση
  • Είμαι έτοιμος ν΄ακούσω γνώμες και απόψεις: Τροχός, πυροβόλο, πυρίτις, διαστημόπλοιο κα.
  • Εγώ έχω κολλήσει σε μία: η Ευρωβουλή! Μπαίνεις μπατίρης και βγαίνεις εμίρης!
  • Δεν θα λαϊκίσω με τον υποκόμη των Βρυξελλών Ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη που μόνο σ΄ενα χρόνο αγόρασε δέκα ακίνητα στην Ελλάδα (ΣΣ για του εξωτερικού δεν γνωρίζω) ούτε θα σας πληροφορήσω πόσο εισπράττει η κ. Καϊλή μηναίως.
  • Αντίθετα θα σας μεταφέρω μία πληροφορία, απ΄ευθείας από τον πράκτορα μου στο Στρασβούργο. Οι κ. Παπαδημούλης, Ζαγοράκης, Κύρτσος, Καϊλη, Ανδρουλάκης κα προτίθενται να προσφέρουν αρκετά στο Ταμείο Άμυνας, αν ποτέ ανοίξει.
Ο ιός της λαμογιάς και διαφθοράς
Αν η πείρα έχει κάτι να μας διδάξει αυτό είναι ότι στην Δημοκρατία η έννοια “Καλός πολιτικός” είναι εξίσου αδιανόητος με το “τίμιος κλέφτης”.
                                                                                                                               H.L. MEMKEY
  • Ελλοχεύει παντού, πάντα και προκαλεί. Ιδιαίτερα στην εξουσία, στους Υπουργούς, Υφυπουργούς Αξιωματούχους.
  • Κάποιος παλιός πολιτικός μου έλεγε ότι ο διεφθαρμένος πολιτικός είναι σαν τον πρεζάκια. Δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς αρπαχτή. Του έχει γίνει βίτσιο.
  • Τελευταία γράφτηκαν σε Κυβερνητική εφημερίδα (ΝΕΑ) για το “κόλπο” που επιχειρήθηκε να εφαρμοσθεί με τα επιμορφωτικά σεμινάρια. Ευτυχώς, το πήρε(;) χαμπάρι ο Πρωθυπουργός και επενέβη. Κάτι τέτοιο διαπιστώθηκε στη διαφήμιση του Υπουρ. Τουρισμού με απευθείας αναθέσεις. Οι αποκαλύψεις κράτησαν δύο ημέρες. Μετά “βαρειά του τάφου σιωπή”
  • Το νου σας κ. Πρωθυπουργέ.
Ο ΥΦΕΘΑ Στρατηγός κ. Αλκ. Στεφανής
  • Αναφέρθηκα την προηγουμένη εβδομάδα στα της επίθεσης που δέχεται από Κυβερνητική Εφημερίδα. Μπούρδες ,ανοησίες.
  • Ο κ. ΥΦΕΘΑ διέπραξε ένα σφάλμα. Αντί να αγνοήσει τις γελοιότητες οχλήθηκε και έσπευσε να αναζητήσει τον κονδυλοφόρο για να παραπονεθεί. Την πάτησε, βεβαίως βεβαίως, άπειρος στα τοιαύτα .
  • Ιδού τι του γράφει ο εκλεκτός δημοσιογράφος “Πρωί, πρωί Δευτέρα, αντί να ψάχνει για Τούρκους, με αναζήτησε στο τηλεφωνώ ο ΥΦΕΘΑ. Ήταν τόσες πολλές οι κλήσεις, τόσο στο δικό μου, όσο και στα κινητά κοινών γνωστών, που πίστεψα ότι είχαμε απόβαση του εχθρού σε κάποιο νησί…”. Ειρωνεύεται κι’ από πάνω.
  • Ο Σωκράτης έλεγε ότι τον ενδιαφέρει η γνώμη μόνο των σοβαρών και ειδημόνων και ένας νεότερος, ο συγγραφέας Μπ. Μπίαμ, χαριτολογώντας είπε “οι δημοσιογράφοι είναι σαν τους ευνούχους στο χαρέμι. Ξέρουν τι είναι διακυβέρνηση, βλέπουν πως γίνεται κάθε ημέρα αλλά είναι ανίκανοι να το κάνουν μόνοι τους”. Επειδή δεν επιδιώκω να είμαι αρεστός από τον  κ. Στεφανή, άμα πεισθώ ότι τα λεγόμενα περί παρεμβάσεων του στο Στράτευμα είναι αληθή, θα… ξιφουλκήσω. Δεν απειλώ, φυσικά. Ο ανώνυμος δημοσιογράφος επανήλθε το Σάββατο….. με χειρότερα. Ποιος στοχεύει τον Αλκιβιάδη;
Βρε τι κακό με βρήκε

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του
                                               Λαϊκή Παροιμία
  • Στη θέση του λαγού φαίνεται ότι υπήρξα εγώ και θα δείτε γιατί.
  • Προ εβδομάδων στο militaire γράφτηκε ένα σχόλιο, δια χειρός κ. Καρβουνόπουλου, αναφορικά με δικαστικές περιπέτειες ένδεκα (11) αποστράτων αξιωματικών που είχαν κατηγορηθεί για το σκάνδαλο προμήθειας του θρυλικού Ηλεκτρονικού Πολέμου Στρατού (ΗΠΣ) και τελικά αθωώθηκαν πρόσφατα από το Εφετείο με πλειοψηφική απόφαση. Ο κ. Π.Κ εξέφρασε, ούτως ειπείν την άποψη ότι κακώς ταλαιπωρήθηκαν.
  • Η είδηση μου δημιούργησε την περιέργεια (curiosity kills the cat) να μάθω περισσότερα, καθ΄ότι με τα σκάνδαλα της Σημιτοακογιαννικής περιόδου έχω βίτσιο. Το μόνο που πληροφορήθηκα, επί πλέον, είναι ότι ο επικεφαλής της ομάδας των κατηγορουμένων ήταν ένας τ Α/ΓΕΕΘΑ. Ουδέν έτερον.
  • Έγραψα κι΄εγώ ένα φιλικό σχόλιο και την ικανοποίηση, την ανακούφιση των ταλαιπωρηθέντων (ΣΣ παράλληλα έκανα και ένα σύντομο ρεπορτάζ της υπόθεσης ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, να εξηγούν γιατί ο Στρατός μας σήμερα έχει μεγάλα προβλήματα). Τι ήθελα και το έκανα ο έρμος;
  • Μου επετέθηκε, αγρίως, εκτοξεύοντας μύδρους επί της ακούρευτης κεφαλής μου εις των αθωωθέντων, άγνωστος εντελώς σ΄εμένα,  Σχης εα . Μέσω του κ. Καρβουνόπουλου. Τι μου καταμαρτυρεί; ότι είμαι υποκριτής με όσα συμπαθητικά έγραψα γι΄αυτούς προ ημερών διότι άλλα έγραψα σε άρθρο μου στην εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” στις 9 Δεκ. 12 που τους οδήγησε στο ειδώλιο. Επτάμισι χρόνια μετά!! Τον επιπλήττει , περαιτέρω, που φιλοξενεί στο site του ένα συνεργάτη σαν κι εμένα που δημοσιεύει κείμενα πλήρη ανακριβειών και με χαρακτηρίζει αμφιβόλου αξιοπιστίας! Καλά να πάθω.
  • Για να δούμε όμως τι έγραφα στην έρευνα μου για την ΗΠΣ τον Δεκέμβριο 2012. Πρόκειται περί ενός ρεπορτάζ πλήρως τεκμηριωμένου και στοιχειοθετημένου. Όταν λέμε πλήρως, εννοώ πλήρως. Μ΄αυτο το εκτεταμένο, όντως, κείμενο, αποδεικνύω ότι η απάτη ήταν στημένη αριστοτεχνικά. Δεν ανέφερα ούτε ονόματα, ούτε άφησα υπαινιγμούς για κανένα (ΣΣ δεν πρόκειται περί δικαστικής καταγγελίας). ΟΥΔΕΝ ΟΝΟΜΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ πέρα μόνο της αναδόχου εταιρείας και του τ. Υπουργού κ. Ακή Τσοχατζόπουλου. Κάπου, ανέφερα ότι οι προμηθευτές, γενικώς, στηρίζονται στις διάτρητες συμβάσεις που έχουν υπογράψει, καθ΄υπαγόρευση, εξωνυμένοι Αξιωματικοί (sic).
  • Το κείμενο αυτό ουδένα συγκίνησε. Είχε παράδοση να μην συγκινείται ούτε ν΄απαντά το “συνδικάτο”. Τίποτε από την τότε Κυβέρνηση, τίποτε από τον κ. Τσοχατζόπουλο, τίποτε από την θιγόμενη εταιρεία. Μούγκα! Τίποτε από την Δικαιοσύνη!! Ουδέν από το Υπουργείο Άμυνας που θα έπρεπε να παρέμβη για να δηλώσει αν παρέλαβε το εν λόγω σύστημα. (ο τ. ΥΕΘΑ τότε ασχολείτο να συντάσσει λίστες προγραφών αξιωματικών)
  • Την επόμενη μου τηλεφώνησε ο έγκριτος δικηγόρος της Αθήνας και βουλευτής κ. Βασ. Καπερνάρος (αν δεν κάνω λάθος τότε συνεργαζόταν με τον κ. Π. Καμμένο) με συνεχάρη και με ρώτησε αν επιτρέπω το κείμενο της εφημερίδας να το χρησιμοποιήσει όπου δει. Δεν είχα καμμία αντίρρηση βέβαια. Δεν μπορούσα να έχω.
  • Όντως ο κ. Καπερνάρος υπέβαλε το δημοσίευμα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με σχετική εισήγηση την 13/12/12. Έκτοτε έχασα πάσα επαφή και με κ. Καπερνάρο και με μηνυτήρια αναφορά του. Τώρα μαθαίνω από τον Συνταγματάρχη ε.α ότι διετάχθη ανάκριση που διεξήχθη το επόμενο έτος. Εγώ και πάλι δεν πήρα χαμπάρι διότι δεν κλήθηκα να καταθέσω. Δεν έπρεπε, εγώ ο καταγγέλων να κληθώ; Δεν έγινε ποτέ αυτό και ιδού η απορία. Γιατί δεν με κάλεσαν; Τι έκαναν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων; Οι δικαστικοί;
    • Ομολογουμένως δεν πίστευα ότι ένα σκάνδαλο για το οποίο έφεραν ευθύνες όχι μόνο ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος αλλά και οι ακολουθήσαντες κ. Μεϊμεράκης και Βενιζέλος (Κουκούλωμα, συναδελφική αλληλεγγύη), το οποίο κοιμόταν από το 2001, θα προκαλούσε ανησυχία το 2012! Οπως, λοιπόν, καταγγέλει ο Σχης ε.α έγινε ανάκριση και παρεπέμφθηκαν αρκετοί (ΣΣ οι πολιτικοί την είχαν “κοπανήσει” λόγω της παραγραφής) σε δίκη όπου πρωτόδικως επεβλήθησαν  βαριές ποινές στους κατηγορούμενους. Δεν είχα πάλι πάρει χαμπάρι! ΠΟυ να πάρω αφού δεν κλήθηκα ως βασικός μάρτυς, που φυσιολογικά ήμουν ο πρώτος, ο καταγγέλων; Ποιοι δεν με ήθελαν στην αίθουσα και φρόντισαν να μην κληθώ; Περίεργα πράγματα).
    • Ο συνάδελφος Σχης ε.α αφού μου έριξε τις “κατάρες” στο κεφάλι με διέβαλε, εμμέσως, στον κ. Καρβουνόπουλο δηλ το αφεντικό μου, τον boss ή τον patrone μου (διαλέξτε ότι θέλετε) με κίνδυνο να υποστώ την ποινή της απόλυσης, οποτε θ΄απωλέσω τις προσόδους μου τις οποίες έχω απόλυτη ανάγκη, γιατί είμαι πατήρ τριών ανήλικων τέκνων (Δημοτικό) καθ’ότι ενυμφεύθην “σιτεμένος” ομογενή εκ Κογκό. Πιστεύω ότι ο κ. Καρβουνόπουλος θα συγχωρήσει τα λάθη μου και να μου επιτρέπει ν΄αναγράφω ανακρίβειες.
    • Αμέσως μετά ο Σχης ε.α, αφού μου τα έριξε αγρίως, εγκατέλειψε το εδώλιο του κατηγορούμενου, μετά την αθωωτική απόφαση, και μετακινήθηκε σ΄αυτό του Δημόσιου κατηγόρου, του Εισαγγελέα Έδρας ή του Βασιλικού Επιτρόπου του Στρατοδικείου. Άρχισε να κάνει ανάλυση του κειμένου Καρπενάρου για ν΄αποδείξει τις συκοφαντίες μου υπερασπίζων οριζοντίως, καθέτως και ενθουσιωδώς τον κ. Τσοχατζόπουλο, την Εταιρεία, την σύμβαση. Συγκινητική η συμπαράσταση του.
    • Αλλά αυτά θα τα πούμε αναλυτικά στο επόμενο. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι κι΄εγώ είμαι υπέρ της εταιρείας. Είναι μία επιχείρηση που επιζητά το αλόγιστο κέρδος, όπως όλες οι άλλες της κατηγορίας της, χωρίς να ενδιαφέρεται για την Άμυνα που είναι άλλων δουλειά. Πριν αφήσω το μολύβι, ερωτώ τον Σχη ε.α: έχει διερευνηθεί αν ο Στρατός, τον οποίο υπηρέτησε ευόρκως και ευσυνείδητα, δεν αμφιβάλλω, διαθέτει σήμερα ένα αξιόπιστο ΗΠΣ για ν΄αντιμετωπίσει τις Τουρκικές προκλήσεις; Το προϊόν της εταιρείας που υποστηρίζει παραδόθηκε ποτέ στο ελληνικό Στρατό; Αυτά και μένω…
ΣΗΜ. Το κείμενο μου στο ΠΑΡΟΝ και η καταγγελία Καπερνάρου στη διάθεση παντός.
Επί του πιεστηρίου
  • Από ρεπορτάζ εφημερίδας μάθαμε ότι επίκειται η υπογραφή σύμβασης προμήθειας τεσσάρων (4) ελικοπτέρων SIKORSKY για το ΠΝ καθώς και ο εκσυγχρονισμός των τεσσάρων (4) φρεγατών ΜΕΚΟ. Ελπίζουμε ότι από την αγορά των Ε/Π θα προκύψουν ωφελήματα για την εγχώρια, ιδιωτική, βιομηχανία (η ΕΑΒ έχει έργο) και ότι ο εκσυγχρονισμός δεν θα είναι “συμμαζέματα”. Σημειώνω ότι η SIKORSKY  έχει εξαγοράσθεί από τον γίγαντα LOCKHEED-MARTIN, η γνωστή μας.
  • Μία, όντως, συγκλονιστική συνέντευξη του Προέδρου ΣΕΚΠΥ κ. Τάσου Ροζολή, στο militaire.gr (15/05). Τα είπε όλα, καθαρά και ξάστερα. Λεπτομέρειες στο προσεχές.
  • Μετά τις κατάρες, αφορισμούς των κ. Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Κεραμέως, από τον Μακαβριώτατο Αμβρόσιο, επίκειται ανασχηματισμός. Υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η, αιφνιδίως δηλώσασα θεούσα, ηθοποιός κ. Μαρία Σολωμού η οποία υποσχέθηκε ότι σε κάθε σχολείο θα ορίζεται επόπτης ένας Ιερωμένος ο οποίος θα διδάσκει και τη σεξουαλική αγωγή.