Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Έγκλημα-έγκλημα, να συλληφθεί (μήπως και να μαστιγωθεί; ) άμεσα !


Δεκάδες μοτοσυκλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. είναι έτοιμοι να συλλάβουν τον πατέρα Γεώργιο, τον ιερέα που μετέλαβε μετά το πέρας της πρωινής Θείας Λειτουργίας δύο μικρά παιδιά, εκτός Ναού, στον Άγιο Νικόλαο Φιλοπάππου.
Είναι ο ίδιος ναός όπου ”αναρχικοί” έχυσαν την χολή τους για την Θεία Κοινωνία πριν λίγες μέρες…


 
 

Του Γιώργου Θεοχάρη

-Με χειροπέδες θα βρεθεί ο ΄΄ Αγιος΄΄ των φτωχών και πολύτεκνος Ιερέας, Παπα-γιώργης Σχοινάς,  επειδή κοινώνησε ένα μικρό παιδί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι; Τι συνωστισμό δημιουργεί αυτό;   Οι σπιούνοι της εκκλησίας έπιασαν καλή δουλειά ( με φωτό αυτή τη φορά) η οποία συμπαρασύρει δυστυχώς και την πολιτεία.

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς ζήτησε πριν από λίγο την παρέμβαση του εισαγγελέα!  Ποια κατηγορία λοιπόν θα βαρύνει τον Ιερέα;  Που κοινώνησε δυο ανθρώπους που έχριζαν επιτακτικής ανάγκης της Θείας Κοινωνίας;  Άδικη η κίνηση και αβάσιμη!

Όλα αυτά κρίνονται αντισυνταγματικά και παράνομα καθώς καταστρατηγείται το δημοκρατικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, όταν μιλάμε για Θεία Κοινωνία σε δυο ανθρώπους έξω από την Εκκλησία !  Μη δίνουμε …όπλα σε άθεους και αντιεκκλησιαστικούς τύπους ανά την Ελλάδα.

Η Ιερά Σύνοδος  που είναι ;

Είκοσι χρόνια προσφοράς στον φτωχό και άπορο από  τον πάτερ Γεώργιο Σχοινά, προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου , βοηθώντας με κάθε τρόπο τους αναξιοπαθούντες της περιοχής.

Ο «παπάς των φτωχών», όπως τον αποκαλούν, φροντίζει από το 2002 άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες (ανέργους, πολυτέκνους, αστέγους και μικροσυνταξιούχους), διοργανώνοντας συσσίτιο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου προσφέρονται 300 γεύματα κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.

 Για το περιστατικό στο Κουκάκι διέταξε έρευνα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών! 

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζει επίσης ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:
«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»

vimaorthodoxias.gr