Τρίτη 14 Απριλίου 2020

«Τον Νυμφώνα Σου Βλέπω»

nymfios mtririti 1

Το Ἐξαποστειλάριον «Tον νυμφώνα σου βλέπω», ακούμε από την Ευαγγελία Μπάκα, από την συναυλία με Ύμνους του Θείου Πάθους, «Τον Νυμφώνα Σου Βλέπω», η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντώνιου Άνω Πατησίων.
Ἐξαποστειλάριον, Ἦχος γ’
«Tον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ· λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, Φωτοδότα και σώσον με»

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναφέρει:" Από εχθές το βράδυ στο κέντρο κάθε Ναού βρίσκεται ο Νυμφίος Χριστός, που μας παρακινεί πνευματικά και μας υπενθυμίζει την προσωπική μας ευθύνη μπροστά στο δικό Του Μαρτύριο αλλά και στην Πατρική μαρτυρία αγάπης, που μας προσέφερε με το Πάθος και την Σταύρωσή Του.

Η πρόσκληση είναι να μην μείνει κανείς εκτός του Νυμφώνος, εκτός δηλαδή της σωτηριολογικής διάστασης της ύπαρξης του Χριστού στη ζωή του καθενός μας. Καλούμαστε όλοι μας να συναισθανθούμε ποια είναι, ή ποια θα επιθυμούσαμε να είναι η σχέση μας με τον Νυμφίο Χριστό και ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε να αγωνιστούμε για να λαμπρύνουμε τον χιτώνα της ψυχής μας".