Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΗΡΕΜΟ ΛΟΓΙΟ


➥ Στο newsbreak.gr δημοσιεύτηκε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Είδος πολυτελείας το «κράτος Δικαίου» για έναν δικομανή λαό (όπως οι Ελληνες)!». Στο άρθρο υπήρχαν και φωτογραφίες (δύο εξ αυτών βλέπετε εδώ) με τις αμέτρητες στοίβες των δικογραφιών που βραχυκυκλώνουν το δικαστικό σύστημα της χώρας μας.
➥ Μεταξύ άλλων, στο άρθρο αναφέρεται: «Το πρόβλημα της δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι σοβαρότερο από το αν η μολότοφ είναι πλημμέλημα ή κακούργημα και αν θα μάθουμε να τηρούμε
τους νόμους ξεκινώντας από την τήρηση ή μη του αντικαπνιστικού.
➥»Ο αποδεκατισμός των λειτουργών της Δικαιοσύνης, η νομοθεσία με τα άπειρα παραθυράκια, σε συνδυασμό με την τακτική των Ελλήνων “για ψύλλου πήδημα” να μοιράζουν αγωγές, εξώδικα και μηνύσεις, έχει κάνει την κατάσταση εκρηκτική.
➥»Υποθέσεις αραχνιάζουν σε ντουλάπια και αποθήκες, αδικήματα παραγράφονται διότι “ξεχνιούνται”και οι απάτες κάνουν πάρτι “εις υγείαν” μιας Δικαιοσύνης που λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας».
➥ Βουνό το δίκιο του συντάκτη αλλά και όσων αγανακτούν με την κατάσταση. Ομως, από τα παραπάνω προκύπτει η απορία: Τι είδος επαγγελματιών, άσχετων με τη Δικαιοσύνη, νομοθετεί;
➥ Φυσικά και είναι δικηγόροι οι περισσότεροι νομοθέτες! Είναι βέβαιο ότι είναι προμελετημένα, καρφωτά και λαδωμένα (για να παραφράσουμε και τους στίχους του ρεμπέτικου άσματος) όλα τα ύποπτα πορτοπαράθυρα των νόμων.
➥ Αν οι βουλευτές ήταν παρασκευαστές χαλβά, τροχιστές μαχαιριών, πετράδες και μπετατζήδες, θα είχαν μια δικαιολογία. Ομως κατά πλειοψηφία είναι δικηγόροι - και ορισμένοι από τους πολλούς προέρχονται από το δικαστικό Σώμα. Αρα, είναι διπλά και τρίδιπλα αδικαιολόγητοι.
➥ Το Δημόσιο έχει σχεδιαστεί επίτηδες έτσι, αργό, υδροκέφαλο, ατσούμπαλο και φαινομενικά ηλίθιο. Η κακότητά του δεν είναι ακούσια αλλά εκούσια και αυτός ο Μινώταυρος ταΐζεται με το αίμα μας.
➥ Δείτε και τη φωτό που ακολουθεί για να εμπεδώσετε πόσο πεταμένα είναι τα λεφτά που δίνουμε στους βουλευτές...


π