Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Του μετακλητού το κάγκελο!!!



Ποιο Επιτελικό Κράτος;;
Το Συγγενικό Κράτος! Κουμπάροι, ξαδέρφια, σόγια κατάλαβαν το Μαξίμου.
40 εκατ. ευρώ παραπάνω τα έξοδα του Μαξίμου.
Πλήρωνε Έλληνα μετακλητούς συγγενείς!!
Κοτσάρουμε κι ένα μεγάλο τίτλο «Επιτελικό Κράτος» κι αλωνίζουμε τον δημόσιο προϋπολογισμό.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Ο Μητσοτάκης θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω. Οι καλές περίοδοι τελειώνουν όταν ο λαός δει την αλήθεια.
Τώρα την κρύβουν οι δημοσιογράφοι του.
Ποια αλήθεια να μάθεις, όταν οι 99 στους 100 σου λένε ψέματα;
Όμως ο Μητσοτάκης έχει γαντζώσει τους Έλληνες στο ευαίσθητο τους σημείο. Στο φορολογικό. Οι Έλληνες έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή βασικά δεν άντεχαν την υπερφορολόγηση.
Αν κατεβάσει τους φόρους θα του συγχωρήσουν πολλά!
Επίσης οι καιροί άλλαξαν. Η οικονομική κρίση έκανε τους Έλληνες σκληρότερους και πολύ συντηρητικότερους.
Σε μια Ελλάδα που ψάχνει το δικαίωμα στην εργασία, το να φαίνεται ότι η Αριστερά παλεύει για το δίκαιο της απεργίας την κάνει να μοιάζει ότι δεν μυρίζει τον αέρα που έχει αλλάξει.
Γι’ αυτό ο Μητσοτάκης μοιάζει πιο μοντέρνος κι ας είναι συντηρητικότερος.
Αντί η Αριστερά να προτείνει ας πούμε ν’ αλλάξει το επίδομα ανεργίας και να γίνει επίδομα
εργασίας, παλεύει ακόμα να σώσει τους συνδικαλιστές που απαξιώθηκαν στην κοινωνία.
Επίδομα εργασίας σημαίνει πήγαινε βοήθησε στη φύλαξη δασών, έλα να προσφέρεις κοινωνική εργασία. Να σε βλέπουν να εργάζεσαι, να είσαι μέσα στην κοινωνία. Όχι απομονωμένος με ένα επίδομα, πίνοντας απελπισμένους καφέδες με φίλους.
Η εργασία είναι το δικαίωμα κι όταν η ζωή δυσκολέψει, ναι, η κοινωνία να στηρίζει τους άνεργους όλους όχι δίνοντας άπλα ένα επίδομα, αλλά δίνοντάς τους και εργασία.
Άσε που γλιτώνεις και το γεγονός ότι αυτός που θέλει να πάρει το επίδομα και να συμπληρώσει το μισθό, θα εργαστεί με «μαύρα» λεφτά σε μία επιχείρηση.
*** Αυτός είναι βασιλιάς. Παντρεύτηκε τον γκόμενο και βγήκανε οικογενειακή φωτογραφία με την πρώην και τα παιδιά. Και στην Ελλάδα ο Καλλίδης βάζει τσόντες στα παιδιά του για να τα γλιτώσει από την ομοφυλοφιλία.
Παππού πώς θα πάμε στην Αμερική; Με το κάρο γιε μου.
Καλά τα έθιμα, καλές και οι παραδόσεις και ασφαλώς να μην αποκόβεται ο άνθρωπος από τις ρίζες του. Να μην ξεχνάει όμως και το δέντρο σε ποιον αιώνα ζει.
*** Χαλασμός γίνεται στα σύνορα. Ορδές προσφύγων. Κι όλα τα βαρύγδουπα λόγια του Μητσοτάκη και των υπουργών, δεν σταματούν τις ροές.
Ε, λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό τα κατάφερε καλύτερα.
Ο Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος με όλα όσα σκληρά έλεγε.
Κι ας τα χρεώνουν τώρα όλα μόνο στον Άδωνη, στον Βοριδη και στον Πλεύρη. Τους ακροδεξιούς πολλοί εμίσησαν, αλλά την ακροδεξιά πολιτική ο Μητσοτάκης την ασπάστηκε.
*** Η «Καθημερινή» έχει βάλει στο μάτι τον Άδωνη και φαίνεται ότι τον προετοιμάζει για έξοδο στον πρώτο ανασχηματισμό. Και είναι προφανές ότι η «Καθημερινή» δεν το κάνει από μόνη της.
Ο Μητσοτάκης μοιάζει να θέλει να απαλλαγεί από τον Άδωνη. Τους λόγους μπορούμε να τους υποψιαστούμε.
*** Η Τασία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεχίσει και χωρίς τον Τσίπρα.
Πολύ σημαντική πληροφορία αυτή. Υπάρχει λοιπόν και ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλη Ζωή Κωνσταντοπούλου τους βρήκε. Νομίζω ότι ο Τσίπρας διάλεξε να πάει εκδρομή με τους πιο λάθος ανθρώπους.
Ώρα να τους αφήσει στο πούλμαν και να γίνει οδηγός σε δικό του, καινούργιο, πούλμαν.
Ένα κόμμα του 4%, από το οποίο έφυγε ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Βαρουφάκης, κάνανε δύο κόμματα υποτίθεται αριστερότερα και η Τασία πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πεις;
Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ απέθανε.
Αφήστε την Τασία να τον κλάψει.
*** Μέσα στα σουβλάκια έχωσε τα ναρκωτικά για τον γιο της μια μάνα κατά την επίσκεψή της στις φυλακές για να τον δει.
Αυτό είναι που λένε στις φυλακές: σουβλάκι πίτα, με όλα μέσα.
*** Μια κοπελίτσα έκανε πάρτι για τα γενέθλιά της και μοίρασε σε όλα τα σπίτια γύρω γύρω αυτό το μήνυμα.
*** Σχεδόν μια εβδομάδα πέρασε από την ημέρα που ο Μητσοτάκης πέταξε από τη Νέα Υόρκη για τη Βοστώνη «με το αεροπλάνο της γραμμής» και από το Μαξίμου δεν έχουν βγάλει άχνα ακόμα για το πώς γύρισε ο πρωθυπουργός από τη Βοστώνη. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, πάντως, έφυγε από τη Νέα Υόρκη και γύρισε Ελλάδα μέσω… Βοστώνης. Φυσικά, κανένα συστημικό μέσο δεν ενδιαφέρθηκε για το πώς γύρισε ο πρωθυπουργός της χώρας, παρά μόνο για το πώς πήγε. Και η ζωή στο τσιφλίκι που λέγεται Ελλάδα συνεχίζεται…
Άρα από τη Βοστώνη έφυγε.
*** Οι φίλοι είναι στήριγμα. Και οι κουμπάροι επίσης. Ακόμα και οι φίλοι και παρά λίγο κουμπάροι. Μ’ αυτές τις αρχές πορεύεται μια ζωή και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικιλίας, ο οποίος έφαγε τον τόπο, έψαξε παντού, γύρισε πόλεις και βουνά για να βρει νέο διοικητή στο νέο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον βρήκε… στο γάμο του. Είναι ο κολλητός φίλος του, Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Και επειδή αυτή η χώρα είναι ένα μικρό χωριό ο νέος διοικητής τυχαίνει να έχει φίλο τον Παναγιώτη Φρουζή, γιατί αν σε θέμα υγείας δεν υπάρχει το όνομα Novartis δουλειά δεν γίνεται. Ο Φρουζής άλλωστε είχε στείλει e-mail στον Κυριάκο που του πρότεινε να του γνωρίσει «κάποια φιλαράκια», ανάμεσά τους και ο Αρκουμανέας. Συμπτωματικά ο Αρκουμανέας είναι σύζυγος της παρουσιάστριας του ΣΚΑΪ, Εύας Αντωνοπούλου. Με τόσους εκλεγμένους και ανθρώπους στο κρατικό μηχανισμό μήπως η κυβέρνηση να σκεφτεί να κάνει τον ΣΚΑΪ Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου;
Κουμπάρος του δεν έγινε όπως λέει ο ίδιος ο Κικίλιας. Παρέμεινε όμως κολλητός του.
Διόρισε λοιπόν τον κολλητό του και τον παρά τρίχα κουμπάρο του.
*** Ταινία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στο τέλος του μήνα. Να δούμε πώς θα τη βαφτίσουν την αποστασία του ‘65, να δούμε αν θα θυμηθούν την φράση που το όνομα της Μακεδονίας «θα το ξεχάσουν σε 10 χρόνια», να δούμε αν θα αποκαλύψουν ότι το ενδιάμεσο όνομα πΓΔΜ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας δόλιος τρόπος για να περάσει ο όρος Μακεδονία χωρίς να το καταλάβει ο λαός.
Γιατί ότι ο Μητσοτάκης ήταν ισχυρή προσωπικότητα και δεινός ρήτορας, περί τούτου αμφιβολία δεν έχουν ούτε οι εχθροί. Τα άλλα είναι το θέμα. Αλλά φαντάζομαι για να βγαίνει στις αίθουσες θα πρόκειται σαφώς περί «αγιογραφίας».
Κρίμα που δεν το έκανε κι αυτό ο Γαβράς που ξεκίνησε νέα καριέρα με «Αγιογραφίες».
*** Διάβασα με ενδιαφέρον το νέο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου», με το οποίο «οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι θα μπορούν να «υιοθετήσουν» έναν δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, ένα πάρκο, μία πλατεία, μία παιδική χαρά, μία γειτονιά, ακόμα κι ένα δέντρο ή ένα παγκάκι της πρωτεύουσας, αναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, και την ευθύνη για την φροντίδα και τη συντήρησή του, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων όπου και όταν χρειάζεται». Με τόση τρέλα που κουβαλάμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια, ποιος μου λέει ότι για το βρώμικο πεζοδρόμιο, το σπασμένο παγκάκι ή τα αφρόντιστα φυτά στο διπλανό πάρκο δεν θα ρίξει κάποιος την ευθύνη στους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής; Αυτό είναι ένα ωραίο πρόγραμμα, αλλά όχι για μας. Είναι για περιοχές και πόλεις που έχουν λάμπες στις κολώνες, έχουν πεζοδρόμια, είναι καθαροί οι δρόμοι. Ας κάνουμε αυτά πρώτα και μετά όλα τα άλλα… Ή μάλλον όχι.
Κανείς δεν ξέρει τι πάει πριν ή τι πάει μετά.
Ας το δούμε σαν κάτι θετικό!
*** Ρε τι χαλάζι ήταν αυτό προχθές; Σαν καρύδια. Όλα τα καιρικά φαινόμενα έχουμε δει από τις εκλογές και μετά. Στο επόμενο… επεισόδιο βατράχια θα πέφτουν από τον ουρανό.
*** Παρακολουθώ ανελλιπώς το νέο σίριαλ του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες», με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου, αλλά και πολλούς ακόμα αξιόλογους ηθοποιούς. Το τηλεοπτικό κοινό είχε ανάγκη από μια τόσο καλή σειρά. Αν δεν την έχετε δει, ξεκινήστε χθες…
Μπράβο!
*** Ο κολλητός μου δεν είχε ανέβει ποτέ στην Ακρόπολη. Τα έφτιαξε λοιπόν με μια γκόμενα μεγαλύτερη του κατά 15 χρόνια από τη Νέα Υόρκη. Σκάει αυτή στην Ελλάδα και του λέει «πάμε να δούμε την Ακρόπολη». Και έτσι αναγκάστηκε κι αυτός να πάει να τη δει. Στα μισά της ανηφόρας όμως η γκόμενα τα έφτυσε.
«45», της λέει αυτός «μου είπες ότι είσαι, αλλά αγκομαχάς σαν 65». «Ποτέ μην πιστεύεις μια γυναίκα που έχει επισκεφτεί οκτώ φορές τον πλαστικό της», του είπε αυτή. Και όταν ανέβηκαν επιτέλους οι Καρυάτιδες τη χαιρέτησαν. Την ήξεραν από παλιά.
Μην στεναχωριέσαι αδερφέ. Καλό και το τυρί, αλλά και το ροκφόρ έχει την αξία του!