Στα χέρια του Ολυμπιακού βρίσκεται το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League και εκείνο που απομένει είναι απλά το τυπικό τσεκάρισμα. Οι Πειραιώτες διέλυσαν την Κράσνονταρ στο "Γ. Καραϊσκάκης" με 4-0 κάνοντας ένα συγκλονιστικό ματς και πλέον θα ταξιδέψουν στο Κράσνονταρ για το τυπικό της υπόθεσης. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ και μετάτρεψε σε πάρτι ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.

Τα γκολ του Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 4-0

Όπως αναμενόταν ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και εμπιστεύτηκε το σχήμα και τα πρόσωπα που του έδωσαν μέχρι τώρα δύο προκρίσεις. Ήταν, όμως,
διαφορετική η προσέγγιση που είχε κάνει στο παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Ο Πορτογάλος διαπίστωσε από την κατασκοπία που έκανε πως η Κράσνονταρ είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα και επέλεξε να πάει πιο συντηρητικά και προσεκτικά το παιχνίδι. Δεν είχε η ομάδα του Πειραιά το εκρηκτικό ξεκίνημα που είχε με Βικτόρια και Μπασακσεχίρ και περισσότερο επιχείρησε να ελέγξει τον ρυθμό και να κοντρολάρει τον αντίπαλο. Υπήρχαν 1-2 υποψίες φάσεων στην αρχή, αλλά φαινόταν πως ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη υπομονή στο παιχνίδι του.

Και η Κράσνονταρ από την πλευρά της έδειχνε να είναι πιο προσεκτική στις κινήσεις και επίσης δεν ήθελε να δώσει χώρους στον Ολυμπιακό. Στο 11' οι Ρώσοι ζήτησαν πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκιγιέρμε μετά από σουτ του Βάντερσον. Σε εκείνο το σημείο έγινε χρήση του VAR από το οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε παράβαση. Στο 13' ο Σα μπλόκαρε ένα καλό σουτ του Βάντερσον, αλλά οι μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν πολύ δυνατές.

Στη μεσαία γραμμή έπεφταν κορμιά, με τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς να παραμένουν προσηλωμένοι στο πλάνο τους και να δίνουν σημαντικές βοήθειες και στα μετόπισθεν. Η Κράσνονταρ έχασε στο 25' λόγω τραυματισμού τον Καμπελά. Όσο περνούσε η ώρα και πλησιάζαμε προς το φινάλε του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ανέβαζε στροφές και πίεζε πιο ψηλά. Κάπως έτσι στο 30' ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα τροφοδότησε τον Μασούρα που είχε κάνει κίνηση έξω από την περιοχή και εκείνος τον Γκερέρο. Ο Ισπανός επιθετικός με ένα εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σαφόνοφ και στα δίχτυα για το 1-0.

Η Κράσνονταρ φάνηκε να επηρεάζεται αρνητικά από το γκολ και ο Ολυμπιακός να παίρνει περισσότερο θάρρος στη συνέχεια, αλλά πάντα με μεγάλη προσήλωση στο πλάνο του προπονητή.

Στο 44' ο Ποντένσε έκανε μαγική ενέργεια από δεξιά, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαφόνοφ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός άγγιξε ξανά το 2-0, αλλά ο Ραμίρες με αυτοθυσία σταμάτησε το σουτ του Βαλμπουενά και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο μέρος η Κράσνονταρ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο θέλοντας να πιέσει τον Ολυμπιακό. Και αυτό, όμως, το έκανε συνετά γνωρίζοντας πως απέναντι της έχει έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο. Από το 55' έως το 65', όμως, οι Ρώσοι ανέβηκαν κι άλλο και έδειχναν ικανοί να κάνουν ζημιά. Στο 59' ένα από τα ελάχιστα λάθη που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Σεμέδο δεν κόστισε. Ο Πορτογάλος έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή από τον Μπεργκ, ο οποίος πάσαρε τον Σουλεϊμάνοφ που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή της Κράσνονταρ, η οποία ωστόσο είχε μέτρα στο γήπεδο.

Από το 65' και μετά, όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά τα πατήματα του στο γήπεδο και πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Παρά την κούραση που είχε κάνει την εμφάνιση της στους Πειραιώτες οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν έναν Τσιμίκα που έτρωγε σίδερα και με Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά ηρέμησαν τον ρυθμό και ήλεγξαν το ματς. Στο 70' ο Ποντένσε έκανε ωραία ενέργεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός ανέβαζε στροφές και στο 75' ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο με τους Ρώσους να βιώνουν έναν εφιάλτη και τον Ολυμπιακό να μετατρέπει σε πάρτι το ματς.

Στο 78' ο Ολυμπιακός εκδήλωσε αντεπίθεση για σεμινάριο με τον Βαλμπουενά, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ραντζέλοβιτς και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 86' ο Ραντζέλοβιτς βρισκόταν έξω από την περιοχή και ζητούσε επίμονα την μπάλα από τον Ποντένσε, ο οποίος του την έδωσε και ο Σέρβος με σουτ "έγραψε" το 3-0. Το σενάριο είχε κι άλλο γκολ με τον Μπουχαλάκη στο 89' να πασάρει στον Ποντένσε και εκείνος να κάνει την τέλεια λόμπα για το 4-0 και τον Ολυμπιακό να μετατρέπει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στο Κράσνονταρ.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Κράσνονταρ 4-0
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Γκολ: 30' Γκερέρο, 78' Ραντζέλοβιτς, 86' Ραντζέλοβιτς, 89' Ποντένσε
Κίτρινες: 85' Τοροσίδης (την είδε όντας στον πάγκο), 87' Ραντζέλοβιτς
Διαιτητής: Γκράντε (Ισπανία)
Συνθέσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (93 Τοροσίδης), Βαλμπουενά (87' Καμαρά), Μασούρας (75' Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο
ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Σαφόνοφ, Πετρόφ, Σπάχιτς, Φιόλουσον, Ραμίρες, Καμπελά (25' Όλσον), Καμπόλοφ, Βιλένα, Βάντερσον, Ναμλί (59' Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ (69' Ιγκνάτιεφ).