Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Θεία Λειτουργία για τη συμπλήρωση ενός έτους Αρχιερωσύνης του Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας Θεία Λειτουργία επί της συμπληρώσει ενός έτους Αρχιερωσύνης, Ενθρονίσεως και Ποιμαντορίας του στην Μητρόπολή μας.
Η επέτειος της ενθρόνισή του βέβαια είναι στις 25 Νοεμβρίου (Κυριακή), ημέρα που όπως είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος.
Τον Μητροπολίτη συνεπικούρησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και Καθηγούμενος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, οι
Καθηγούμενοι της Μονής Αναπαυσά Αρχιμ. Πολύκαρπος Βενέτης, της Μονής Αγίας Τριάδας Αρχιμ. Δομέτιος Ντελλής, Μονής Σιαμάδων Αρχιμ. Μακάριος Ιακωβάκης, ο υπεύθυνος της υπό σύσταση Μονής Αγίου Γεωργίου Αύρας Αρχιμ. Δωρόθεος Τζεβελέκας και ο Εφημέριος του ναού Οσίων Μετεωρτιτών Πατέρων π. Ιωάννης Ζώτος.
Παρaβρέθηκαν επίσης Αρχιμανδρίτες, Πρωτοπρεσβύτεροι και ιερείς της Μητρόπολής μας, καθώς και ο Δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης και η Αντιδήμαρχος Λίλα Μπαντέκα-Νάνη.