Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

«Έξω οι τούρκοι απ’ την Ελλάδα!» - Άλλαξαν το δρομολόγιο Ερντογάν λόγω Χρυσής Αυγής! [Βίντεο]


Εμείς δεν προσκυνούμε τον “σουλτάνο” Ερντογάν!


Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, αποδεικνύει με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τη βαθιά υποκρισία που χαρακτηρίζει το εν Ελλάδι «συνταγματικό» τόξο, το οποίο στο σύνολό του χαιρέτισε την είδηση και επιπρόσθετα προετοιμάζεται πυρετωδώς για να ευχαριστήσει τον «υψηλό» του προσκεκλημένο.
Η επίσημη ανακοίνωση του ερχομού Ερντογάν στην Ελλάδα κατά το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου, η πρώτη τούρκου Προέδρου μετά από 65 έτη, περνά σαφώς σε δεύτερη μοίρα, καθώς η ίδια η χρονική συγκυρία της επισκέψεως δεν αφήνει κανένα ελαφρυντικό τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και
στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία επαίρονται πως ανήκουν στο λεγόμενο «δημοκρατικό» τόξο. Το γεγονός της διαρκούς έντασης που έχει επιλέξει η τουρκική πολιτική ηγεσία έναντι των άλλοτε παραδοσιακών της συμμάχων (Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ), διόλου δεν πτόησε τους «φωστήρες» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν με εκπληκτική ταχύτητα στο νεύμα Ερντογάν με το οποίο δόθηκε στην ελληνική πλευρά το σύνθημα για την άμεση οργάνωση της επίσκεψής του στη χώρα μας.
Η πρόθεση του τούρκου Προέδρου για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, η οποία συνιστά ανεπιφύλακτα επίδειξη της τουρκικής ισχύος στην περιοχή, δεν αρκούσε μιας και το πρωτόκολλο επιβάλλει την αποστολή προσκλήσεως από ελληνικής πλευράς στον ηγέτη της Τουρκίας. Όμως, το εμπόδιο αυτό ξεπεράστηκε άμεσα με την επίσημη πρόσκληση που φρόντισε να αποστείλει η Προεδρία της ελληνικής δημοκρατίας. Κι όπως δουλικά σε βαθμό αυτοεξευτελισμού και αυτοταπείνωσης υποδέχθηκε το ψευδοκράτος των Αθηνών κατά το πρόσφατο παρελθόν τα αφεντικά της Ευρώπης των τοκογλύφων (βλέπε επισκέψεις Γιουνκέρ, Μέρκελ, Σόιμπλε, Ολάντ, Μακρόν), έτσι και τώρα ως αυθεντικό και γνήσιο ψευτορωμέικο ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχθεί τον νεοοθωμανό Αφέντη του…
Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην Βουλή των Ελλήνων το 2012, έγινε η αφορμή προκειμένου να ανοίξει στην δημόσια ζωή και δη στα μέσα που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στη χώρα μας, μια μακρά συζήτηση σχετικά με τη δημοκρατία και τις ελευθερίες που απορρέουν απ’ αυτήν, την ανοχή στο διαφορετικό, την μηδενική ανοχή στους εχθρούς της. Αν και η συζήτηση εξελίχθηκε σε ατελείωτους βαρετούς και άνευ ουσίας μονολόγους -μιας και ποτέ δεν δόθηκε στη Χρυσή Αυγή βήμα στον υποτιθέμενο αυτό διάλογο-, θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να συμπεράνει πως η Ελλάδα εξουσιάζεται από βαθύτατα δημοκράτες οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν οποιαδήποτε ταπείνωση και εξευτελισμό, το ξεπούλημα της Πατρίδος τους και την φτωχοποίηση του Λαού τους, δεν διαπραγματεύονται όμως ποτέ την «ιερή» τους προσήλωση στα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη. Κι όμως! Εκείνοι που κραύγαζαν και κραυγάζουν «καμία ανοχή στους εχθρούς της δημοκρατίας» και λοιπά συναφή, ρίχνουν τα αισχρά «δημοκρατικά» τους προσωπεία και κάνουν εξαντλητικές πρόβες υποδοχής του ηγέτη μιας χώρας στον οποίο η ίδια η διεθνής κοινότητα καταλογίζει αντιδημοκρατικές, δικτατορικές αντιλήψεις και τον οποίο έχει φροντίσει να απομονώσει και περιθωριοποιήσει!

Διαγωνισμός επίκυψης από Σύριζα και ΝΔ

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση χαιρέτισαν την είδηση της επικείμενης επίσκεψης και παρότι «δημοκράταροι» όντες, ετοιμάζονται να σφίξουν το χέρι του δικτάτορα έχοντας μπει σε έναν άτυπο ανταγωνισμό για το ποιος θα πραγματοποιήσει την καλύτερη επίκυψη μπρος στον Ερντογάν Πασά. Οι δηλώσεις εκπροσώπων κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλούν από μόνες τους:
«Για τη χώρα του είναι ένας μεγάλος ηγέτης που  βρίσκεται σε φάση αναστοχασμού. Έχει καταλάβει επιτέλους να δείξει μεγαλύτερο ορθολογισμό, να μειώσει τη νευρικότητα που επιδεικνύει η χώρα του και στην εξωτερική πολιτική. Σε ποιο βαθμό θα το κάνει, εδώ είμαστε να το δούμε, να το φροντίσουμε, αλλά και να το διαπιστώσουμε. Στη Θράκη θα θελήσει να ανεβεί, είναι ολοφάνερο, αλλά αν πάει και εφόσον συμφωνηθεί να πάει θα πάει με τρόπο -που του εξήγησα και του ίδιου- να μην βλάπτει τις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, γιατί πρέπει να γίνει ένα ταξίδι που να ωφελήσει αυτές τις σχέσεις. Να μη βλάψει την εικόνα της Τουρκίας στην Ευρώπη, αλλά η συμπεριφορά και οι συμφωνίες να είναι τέτοιες που να φτιάχνει την δική του εικόνα στην Ευρώπη. Είναι ένα θέμα που ο ίδιος θα επιλέξει και ελπίζω να επιλέξει με σωστό τρόπο», δήλωσε ο «πολύς» υπουργός Εξωτερικών κύριος Κοτζιάς.
«Εμείς καλωσορίζουμε την επίσκεψη αυτή, διότι πρέπει πάντα να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας, ειδικά μεταξύ των χωρών που έχουν ανοιχτά ζητήματα, αλλά και είναι γειτονικές. Λέμε ότι ορθώς γίνεται αυτή η επίσκεψη. Ταυτόχρονα, όμως, πιστεύουμε ότι για να είναι επιτυχημένη πρέπει να είναι ουσιαστική. Να παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας μας. Δεν πρέπει να είναι ή να μείνει μόνο μία επίσκεψη δημοσίων σχέσεων και δεν μπορεί να γίνει μια επίσκεψη εξωραϊσμού της εικόνας της Τουρκίας, που αυτή τη στιγμή είναι προβληματική στη Δύση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς ζητάμε ουσιαστικά αποτελέσματα και όχι επιχείρηση δημοσίων σχέσεων και εξωραϊσμού της εικόνας της Τουρκίας», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, κύριος Κουμουτσάκος.
Ο πραγματικός σκόπος της επίσκεψης Ερντογάν είναι η Θράκη μας!
Ποιά είναι όμως η πραγματικότητα; Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα γίνεται κατ’ απαίτησή του, απαίτηση την οποία το ψοφοδεές ψευτορωμέικο έσπευσε να ικανοποιήσει. Απόδειξη τούτου το γεγονός που προαναφέραμε, με την επίσημη πρόσκληση που του απεστάλη κατόπιν της ανακοίνωσης της τουρκικής πλευράς για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να έρθει στην Ελλάδα. Και που εν τέλει αποσκοπεί αυτή η επίσκεψη; Αρκεί κανείς να επαναφέρει στο νου την προκλητικότητα του Τούρκου αντιπροέδρου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη, επίσκεψη η οποία αποδεικνύεται πως αποτέλεσε τον προπομπό της προετοιμασίας του εδάφους για τον ερχομό Ερντογάν. Εάν λοιπόν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβερνήσεως υπήρξε μια φορά προκλητικός επί ελληνικού εδάφους, ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα είναι δέκα φορές πιο προκλητικός, συνεπικουρούμενος βεβαίως, από την χαρακτηριστική ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης.
Η Θράκη, όσο και να προσπαθούν κάποιοι τεχνηέντως να το υποβαθμίσουν, είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος της επίσκεψης Ερντογάν. Στην Αθήνα απλώς θα τραβήξει μερικά αυτιά υποτακτικών του, απαιτώντας συμμόρφωση στις τουρκικές επιταγές και -να μην ξεχνιόμαστε- άμεση υλοποίηση της κατασκευής και λειτουργίας του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό, το οποίο υπενθυμίζουμε υπήρξε δική του απαίτηση την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έθεσε άμεσα σε εφαρμογή, αλλά θα υλοποιήσει εν τέλει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.
Η κινηματογραφική σύλληψη Κούρδων ακροαριστερών στην Αθήνα και η διασπορά φημών περί προετοιμασίας «χτυπήματος» εναντίον του Τούρκου Προέδρου, καταδεικνύει πως η ελληνική κυβέρνηση χορεύει ήδη στο ρυθμό που επιβάλλει η Άγκυρα. Το κερασάκι της τούρτας όμως προς τον Ερντογάν Πασά, δεν είναι μια δράκα ακροαριστερών Κούρδων αλλά η μετάβαση και από μήνες οργανωμένη αποθέωσή του στη Θράκη, όπου και θα προβάλλει εαυτόν ως προστάτη της «τουρκικής μειονότητας». Το επικείμενο σόου έχει προφανή πρωταγωνιστή τον «δημοκράτη» Ερντογάν και ταλαίπωρους κομπάρσους, τα ανδρείκελα των κομμάτων του «συνταγματικού» τόξου των οποίων οι «δημοκρατικές» και «ανθρωπιστικές» ευαισθησίες αποδεικνύονται εξόχως επιλεκτικές.
Για τους παραπάνω λόγους, η Χρυσή Αυγή στάθηκε απέναντι στο γιορτινό κλίμα ευφορίας που καλλιεργήθηκε επί της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν και διακήρυξε σαφώς και ξεκάθαρα πως ο τούρκος Πρόεδρος είναι ανεπιθύμητος.
Ευάγγελος Καρακώστας
ΥΓ. Η σύγκριση της υποδοχής εκ μέρους των αριστερών (βουλευτές του «δημοκρατικού» τόξου από κοινού με τους κόκκινους παρακρατικούς) του Ερντογάν στη Θράκη σε σχέση με τα εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσαν κατά την επίσκεψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα απαντήσει στο ερώτημα για το ποιος εργάζεται για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και ποιος για την υπονόμευσή τους.



Άρθρο στην εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"