Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Πάσης φύσεως υλικά στο ΙΚΑ Τρικάλων!


Εικόνες «γιουσουρούμ» με ημερομηνία 14/04/2013-07:30 π.μ στο ΙΚΑ Τρικάλων αφού μέχρι σήμερα στοιβάζεται στο πάρκινγκ του κτιρίου, όλος ο εξοπλισμός από το κατηργημένο ΙΚΑ Καλαμπάκας.

Εδώ και μήνες υλικά, γραφεία, αναπηρικά καροτσάκια, βιβλιοθήκες, βρίσκονται στον προαύλιο χώρο, αφού δεν υπάρχει κανένας ελεύθερος χώρος αποθηκεύσεώς  τους. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΙΚΑ Τρικάλων, κ. Βαγγέλη Γεωργολόπουλο, αναμένεται άμεσα πρωτόκολλο καταστροφής, ενώ όσα από τα υλικά θα κριθούν χρήσιμα θα σταλούν στην Αθήνα για να αποθηκευτούν στα κτίρια που διαθέτει ο οργανισμός.

Ωστόσο, θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ότι με βάση το γεγονός ότι ο εξοπλισμός βρίσκεται εκεί για μήνες και πιθανώς να ακολουθήσουν πολλές ημέρες μέχρι να βρούνε χώρο αποθηκεύσεως, ελάχιστα θα μείνουν σε καλή κατάσταση για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν. Προφανώς δεν υπήρχε συντονισμός σε ότι αφορά στην απόφαση για την κατάργηση και το κλείσιμο καταστημάτων του ΙΚΑ αφού τελικά δεν προβλέφθηκε τι θα απογίνουν τα υλικά, έγγραφα και εξοπλισμός των γραφείων. Την ίδια ώρα είναι πραγματικά κρίμα να μένουν αναξιοποίητα ή να καταστραφούν χρήσιμα για συλλόγους, σχολεία και φορείς υλικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να προμηθευτούν κάποια από αυτά, χωρίς να είναι αρνητική η στάση της διοίκησης.


Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα