Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΟΘΗΣΑΝ. ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ 10ΜΗΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΚΟΜΗ ΟΧΙ !! ΓΙΑΤΙ;

Ερωτήσεις Χάιδου για τις καθυστερήσεις πληρωμών σε γιατρούς και φαρμακοποιούς
Ερωτήσεις σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ στους συμβεβλημένους με αυτόν γιατρούς και φαρμακοποιούς του Νομού Τρικάλων κατέθεσε μέσω της Βουλής προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος.
Με τις Κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις ο Βουλευτής επισημαίνει ότι τόσο οι γιατροί όσο και οι φαρμακοποιοί του Ν. Τρικάλων που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους για υπηρεσίες εννέα και έξι μηνών αντίστοιχα. Επίσης τονίζει ότι τα έξοδα των υπηρεσιών και των πράξεων που πραγματοποίησαν οι γιατροί είναι μεγάλα σε σχέση με τη μικρή αμοιβή που δικαιολογεί το Δημόσιο για αυτές. Έντονο πρόβλημα, όμως, έχουν και οι φαρμακοποιοί, κυρίως οι νέοι, οι οποίοι επίσης έχουν πληρώσει ήδη τα έξοδα λειτουργίας του φαρμακείου τους και το κόστος των φαρμάκων που χορήγησαν.

Ολοκληρώνοντας ο Τρικαλινός Βουλευτής ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να τον ενημερώσουν που οφείλεται η αδικαιολόγητη και πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων του ΟΠΑΔ στους συμβεβλημένους με αυτόν γιατρούς και φαρμακοποιούς του Νομού Τρικάλων και τους καλεί να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να καταβληθούν σύντομα στους Τρικαλινούς γιατρούς και φαρμακοποιούς οι οφειλές του ΟΠΑΔ, αφού τα προβλήματα τους είναι πολλά και οξυμμένα και με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.