Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Κρανιά – Κουκουφλί Καλαμπάκας: Ο δρόμος μας γυρίζει 40 χρόνια πίσω.

Που είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Μετεώρων;

Μπροστά το ειδικό όχημα για να στρώνει τις λάσπες… και από πίσω οι κάτοικοι

Την αγωνία τους για τον χειμώνα που έρχεται εκφράζουν οι κάτοικοι του ορεινού όγκου του Ασπροποτάμου Καλαμπάκας, αφού οι δρόμοι δεν στάθηκε δυνατό μέχρι σήμερα να επιστρέψουν σε μια κατάσταση που να μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση οι κάτοικοι της περιοχής.

Ενδεικτική είναι η επισήμανση κατοίκου της περιοχής που μέσα και από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό δείχνει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο Κρανιά – Κουκουφλί. Ο δρόμος που είχε στρωθεί με χαλίκια, μετά το πέρασμα μεγάλων φορτηγών με ξυλεία βρίσκεται ξανά σε κακή κατάσταση.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, «Για να περάσει αγροτικό αυτοκίνητο έπρεπε να περάσει μπροστά ένα Unimoc με κατεβασμένη την πόδια για να ισιώνει κάπως το δρόμο. Καθημερινά περνάνε φορτηγά με ξύλα που κάνουν πρώτα τοπικά και μετά αργά το απόγευμα φορτώνουν και φεύγουν.

Είναι δυνατόν αυτός ο δρόμος που υποτίθεται ότι τον έχουν στρώσει με χαλίκια μηχανήματα της

Περιφέρειας, να είναι προσβάσιμος;

Αργότερα τον χειμώνα τι θα γίνει, αφού τώρα και δεν μπορούμε να περάσουμε;

Όταν τελειώσουν τα μηχανήματα, έτσι θα είναι η πρόσβαση μας για το χωριό;

Εγώ μετά από πολλές μέρες θα προσπαθήσω να πάω αύριο στην Κρανιά. Όταν θα πρέπει να ξανά κατέβω για δουλειές και προμήθειες από ποιον δρόμο θα περάσω;

Εγώ και όλοι όσοι μένουμε μόνιμα στα χωριά μας.

Παρακαλώ όλους τους αρμόδιους να δούνε το πρόβλημα στις αληθινές του διαστάσεις και να κάνουν κάτι σοβαρό ώστε να έχουμε πρόσβαση το χειμώνα.

Δίκιο έχει όλος αυτός ο κόσμος που ασχολείται με την υλοτομία και θέλει να μεταφερθεί η ξυλεία ώστε να πληρωθεί αλλά δίκιο έχει και ο κόσμος που θέλει πρόσβαση. Κάτι θα πρέπει να γίνει.

Κάντε όλοι μια προσπάθεια ο λαβωμένος Ασπροπόταμος, να μην ξεψυχήσει.

Μη μας διώχνετε από τον τόπο μας ιδίως τώρα που τα χωριά μας έχουν ανάγκη από τους ανθρώπους τους.

Όλοι όσοι είμαστε εκεί, όλο και κάτι θα σώσουμε, κάτι θα προλάβουμε το χειμώνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.