Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Πρώτη δύναμη το AfD στην Α.Γερμανία: Το μεταναστευτικό «καταποντίζει» την Α.Μέρκελ

Πρώτη δύναμη το AfD στην Α.Γερμανία: Το μεταναστευτικό «καταποντίζει» την Α.Μέρκελ

Πρώτη δύναμη στην ανατολική Γερμανία, αναδεικνύεται το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών AfD φανερώνοντας έτσι την δυναμική που έχει το κόμμα ενόψει ευρωεκλογών όπου αναμένεται να αλλάξει ριζικά ο πολιτικός χάρτης της ΕΕ.
Τα πρόσφατα γεγονότα στην πόλη Κέμνιτς της Σαξονίας με δεξιούς να συγκρούονται με αριστερούς με αφορμή το θάνατο ενός 35χρονου Γερμανού ύστερα από συμπλοκές με αλλοδαπούς ενισχύουν το κόμμα «AfD», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος.
Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στη κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Bild» δείχνει ότι οι ευρωσκεπτικιστές εκτοπίζουν στη δεύτερη θέση ​την Άγκελα Μέρκελ και η συγκεκριμένη πρώην κρατική οντότητα έχει ιδιαίτερη σημασία διότι απλούστατα είναι η πατρίδα της καγκελαρίου.
Το ζήτημα είναι ότι «καταποντίζονται» και οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι έχουν πέσει στην τέταρτη θέση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε το ερευνητικό ινστιτούτο «Emnid», το δεξιό κόμμα AfD έρχεται πρώτο με 25%.
Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι Χριστιανοδημοκράτες με ποσοστό 24%.
Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η γερμανική Αριστερά με το κόμμα «Die Linke» να αποσπά ποσοστό 18%.
Οι Σοσιαλδημοκράτες καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση, με ποσοστό μόλις 14%, το χειρότερο στην ιστορία τους. Ακολουθούν οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες «FDP» με ποσοστό 7% ενώ οι Πράσινοι «Die Gruene» με 6%.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι Γερμανοί αποδοκιμάζουν την μεταναστευτική πολιτική της Α.Μέρκελ αλλά και των υπολοίπων και αυτό είναι έτοιμοι να το εκφράσουν και στην κάλπη.
Εάν ληφθεί υπόψιν και το γεγονός ότι σε πολλές χώρες το κλίμα έχει στραφεί κατά των πολιτικών των Βρυξελλών που στήριζαν την μετανάστευση και την μετατροπή της ΕΕ σε πολυπολιτισμική, τότε αναμένεται να αλλάξει ριζικά το Ευρωκοινοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές του 2019.