Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ενα «μπουμπούκι» στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου


Ο βίος και η πολιτεία του Νίκου Καρανίκα, που ξεκίνησε από την ΚΝΕ, σύχναζε σε drag shows, δεν πήγε στρατιώτης και κατέληξε σύμβουλος του πρωθυπουργού
Mέλος της ΚΝΕ έως το 1992, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ, αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών, όπως αυτοπροσδιορίζεται ο ίδιος στο βιογραφικό του. Θαυμαστής της Ελένης Μενεγάκη, θαμώνας του drag club Κούκλες στο Κουκάκι και φανατικός του facebook, όπως προσθετικά προκύπτει από την καθημερινότητά του.
Ο λόγος για τον Νίκο Καρανίκα, που θα ήταν μια συμπαθητική φιγούρα στον δημόσιο χώρο, από αυτές που λέμε cult, εάν δεν κατείχε από τις 2 Ιανουαρίου 2016 τη σοβαρή θέση του «συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού» του πρωθυπουργού και εάν με αυτή την ιδιότητα δεν προκαλούσε άγρια με όσα επιλέγει κάθε φορά να γράφει στα social media. Τελευταίο χτύπημα του κ. Καρανίκα ήταν προ ημερών, όταν ξεπέρασε όλα τα όρια, αποκαλώντας «αμόρφωτους» και «εθνίκια» όσους διαμαρτύρονται αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Σκοπιανό που οδηγούν στην εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία». Δηλαδή τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού, την
οποία όχι απλώς δεν σεβάστηκε, αλλά καθύβρισε σκαιότατα με την ανοχή του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο Νίκος Καρανίκας, με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια Ημαθείας, διατηρεί θερμή φιλική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα από τις αρχές του '90, όταν και οι δύο συναντήθηκαν ως μέλη της Νεολαίας του Συνασπισμού. Αυτή η φιλία εν τέλει ευθύνεται για το γεγονός ότι σήμερα απασχολεί τη δημοσιότητα με αρνητικό τρόπο, κάτι που τελικά βαραίνει όχι τόσο τον πρωθυπουργικό σύμβουλο όσο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, επιλογή του οποίου ήταν ο κ. Καρανίκας.

«Σύμβουλος» τρόπος του λέγειν, καθώς στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός μάλλον έκοψε έναν μισθό για τον φίλο από τα πρώτα νεανικά χρόνια -κάπου στα 1.200 ευρώ μηνιαίως δίχως τα έξτρα-, ο οποίος είχε όντως τραβήξει πολλά δουλεύοντας για μεγάλα διαστήματα ως σερβιτόρος στη Θεσσαλονίκη και εποχικά τα καλοκαίρια στα νησιά.

Ο ίδιος, σε διάφορες συνεντεύξεις, δεν θέλησε ποτέ να αποκαλύψει ποια είναι ακριβώς τα καθήκοντά του. ««Αυτό είναι δική μας υπόθεση. Της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έβγαλε ένα ΦΕΚ. Περιοριστείτε στα γεγονότα τα πραγματικά, ας μην κάνουμε ιστορίες. Εχω έναν επικουρικό ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση». Συχνά επίσης απέδιδε τις επιθέσεις που δέχεται στη μέχρι τώρα θητεία του στη «λαϊκή καταγωγή» του, ωστόσο μόνο ταπεινός και «παιδί του λαού» δεν είναι, αφού κυριαρχούν οι αυτάρεσκες αναφορές του, με άξονα το ηθικό και διανοητικό πλεονέκτημα των αριστερών.

Ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα, εκτός από την κυρία Μενεγάκη, την οποία εκτιμά σφόδρα, αλλά και την κινεζική φιλοσοφία που μελετάει ατελείωτες ώρες, προφανώς για να αντλεί χρήσιμες... συμβουλές για τον Αλέξη Τσίπρα, εξειδικεύεται και σε άλλα θέματα πέραν, φυσικά, της ινδικής κάνναβης, την οποία, εκτός από επένδυση που θα αλλάξει την Ελλάδα, θεωρεί πανάκεια για όλες τις ασθένειες, ανάμεσά τους και ο καρκίνος, όπως είχε γράψει παλαιότερα στο facebook.

Βέβαια, ο θαυμασμός του για την τηλεπαρουσιάστρια του κόστισε προ διετίας, όταν μπήκε στον «πάγο» για μερικούς μήνες λόγω των έντονων αντιδράσεων αρκετών εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού, που κομψά συνέστησαν στον κ. Τσίπρα να τον μαζέψει. Ακολούθησαν μερικοί μήνες στην απομόνωση, με «ποινή» να απέχει από συνεντεύξεις σε lifestyle περιοδικά και αυστηρή απαγόρευση εισόδου... στα social media. Οι «πέτρινοι μήνες» πέρασαν όμως και τώρα ο κ. Καρανίκας επανέκαμψε και φαίνεται πως έχει λάβει από τον πρωθυπουργό το πράσινο φως να γράφει άφοβα ό,τι του κατέβει.

Η θυελλώδης σχέση με την πρώην συνήγορό του Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το 1995 ο Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας και τον Ιούνιο του 2013 συνελήφθη για δεύτερη φορά για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

Τότε, συνήγορός του ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία έμελλε η σχέση τους να είναι θυελλώδης. Σύμφωνα με τον κ. Καρανίκα, το χαρτί για την παρουσία του στον Στρατό ήρθε «σε μια πολύ γόνιμη περίοδο» για τον ίδιο, καθώς μόλις είχε τελειώσει τις σπουδές του στο Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων και είχε «πολλά σχέδια για το μέλλον», τα οποία θα του τα περιόριζε η θητεία του στον Στρατό, ενώ υποστήριζε ότι η κοινωνική οργάνωση είναι πιο ουσιαστική από τη στρατιωτική θητεία.
Λόγω ιδεολογίας
«Δεν υπηρέτησα τον Ελληνικό Στρατό καθαρά για θέμα ιδεολογίας. Δεν είχα βρει κανέναν απολύτως λόγο να το κάνω. Κι άλλωστε τι να υπηρετήσω; Εναν στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους; Εναν στρατό χωρίς ιδανικά; Να προστατεύσω τι; Αν ζούσα σε μια χώρα που πίστευε σε υψηλά ιδανικά, σε μια πολιτεία οργανωμένη, με σωστή και γερή Παιδεία και Υγεία, που δεν περιόριζε τα δημόσια αγαθά, τότε, ναι, θα υπηρετούσα ευχαρίστως» δήλωνε.

Τα χρόνια πέρασαν και το «παιδί του λαού» έγινε κυβερνητικό στέλεχος και γρήγορα ξέχασε τη νομική βοήθεια που κάποτε του πρόσφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου. Τον περασμένο Φεβρουάριο, με αφορμή το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, σε ανάρτησή του επιτέθηκε με σφοδρότητα στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αλλά και στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και κατά άλλων πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους για «κίνημα υπέρ των πλουσίων που είναι μπαταχτσήδες». «Αριστεριστές σε απόγνωση σώζουν βίλες αστών λαμόγιων... Το κίνημα υπέρ των πλουσίων που είναι μπαταχτσήδες προχωράει με τη βοήθεια των ΛΑΕΝ και Πλεύση ΑΝΤΑΡΣΥΑ... στον βούρκο τους, στο πλάι της Δεξιάς... και των λαμόγιων» σημείωνε.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας τον Νίκο Καρανίκα «χρυσοπληρωμένο τενεκέ του Τσίπρα» και «τρομαγμένο κράχτη», και του ευχόταν «περαστικά» βάζοντας τέλος σε μια σχέση που άντεξε στον χρόνο. Το αντίθετο απ' ό,τι συνέβη με την Ελένη Μενεγάκη, της οποίας παραμένει ο πιο θερμός θαυμαστής.

πηγή: Η Δημοκρατία