Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Στο γεμάτο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας πραγματοποίηθηκε η ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ κ. Φραγκούλη Φράγκο

Σε στιγμές αυξημένων προκλήσεων, απειλών και έντονων αμφισβητήσεων για μείζονα εθνικά μας ζητήματα, που απαιτούν εγρήγορση, ομοψυχία και ενίσχυση της εθνικής μας συνείδησης, ο Σύλλογος «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ», στα πλαίσια του έτους – αφιερώματος στην Πατρίδα, πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης εκδήλωση με θέμα: «Δημογραφικό και Εθνική Άμυνα», με ομιλητή τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ κ. Φραγκούλη Φράγκο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο Καλαμπάκας το οποίο γέμισε ασφυκτικά
από κόσμο που θέλησε να ακούσει από κοντά τον κ. Φραγκούλη, ενώ συμμετείχε πραγματοποιώντας διάφορες ερωτήσεις.
Μετά το πέρας της ομιλίας και των ερωτήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καλύβας ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους έδωσαν το παρών. 
Λίγα λόγια για τον κ. Φραγκούλη:
Ο Φραγκούλης Φράγκος γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1951 και σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο τα νομικά, όσο ο στρατός αυτό που ήθελε να ακολουθήσει. Το 1970, εισήλθε πρώτος στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε επίσης πρώτος το 1974, με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και ακολούθησαν σημαντικά αξιώματα: υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991-1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998-2001), ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Το 2004, προήχθη σε υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού. Το 2009, διορίστηκε Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και τον Αύγουστο του ίδιου έτος ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011, ενώ το 2012 διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.Αυτό που ξεχωρίζει τον κ. Φράγκο από τους υπόλοιπους συναδέλφους του στρατιωτικούς, δεν είναι μόνο η στρατιωτική καριέρα και τα σημαντικά αξιώματα, αλλά τα όσα πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια αυτών.