Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Από τα κορυφαία στην Ευρώπη Ολυμπιακός: Ιδού το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο των ερυθρόλευκων

Ολυμπιακός: Ιδού το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο των ερυθρόλευκων

O Ολυμπιακός υπερηφανεύεται για τους αμέτρητους τίτλους και τις διακρίσεις που έχει κατακτήσει στην ένδοξη ιστορία του, καθώς και το ότι διαθέτει το πιο σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα, το «Γ. Καραϊσκάκης». Βέβαια, μπορεί να είναι υπερήφανος και για το υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο του στο Ρέντη, το οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη.
Ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού και οι ερυθρόλευκοι είναι τυχεροί που διαθέτουν ένα παλάτι στην περιοχή του Ρέντη. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει στο προπονητικό
κέντρο της ομάδας έχουν δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που προσφέρει όλες τις ανέσεις στους ερυθρόλευκους και φυσικά στην ακαδημία του συλλόγου.
Τους τελευταίους μήνες υλοποιήθηκαν η ανακαίνιση των γηπέδων G1 και G4 με την τοποθέτηση συνθετική ίνας, η κατασκευή του γηπέδου P4 με συνθετικό χλοοτάπητα, του στεγάστρου της Ακαδημίας για τη δημιουργία ανοικτού σκεπαστού χώρου εκγύμνασης, δύο γηπέδων ποδοβόλεϊ και ενός γηπέδου Beach Soccer.
Συγχρόνως, δρομολογήθηκε η περαιτέρω διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με νέα άσφαλτο και φωτισμό και ανακαινίστηκαν οι αίθουσες ψυχολόγου, μαθημάτων αγγλικών και ανάλυσης βίντεο. Πλέον, στις εγκαταστάσεις υπάρχουν συνολικά οκτώ γήπεδα ποδοσφαίρου.




Από το 2010 έως τώρα έχουν επενδυθεί περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυχρονισμό του Αθλητικού Κέντρου του Ρέντη, όπου εργάζονται 150 άνθρωποι. Όσο για την Ακαδημία, φιλοξενούνται 53 παιδιά.




Στην ιστοσελίδα των καναλιών novasports η οποία ανέλαβε και την ξενάγηση, μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Παύλου. Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει πως έχει δρομολογηθεί και η κατασκευή γηπέδου Futsal στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.





Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Παύλου στο novasports.gr:

«Η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τότε που ανέλαβαν αναπτύσσουν και εξελίσσουν το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού. Εδώ χτυπάει η καρδιά του πρωταθλητή, εδώ προπονείται η πρώτη ομάδα και εκπαιδεύονται τα παιδιά της Ακαδημίας. Εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ περνάμε τις πιο πολλές ώρες και προσπαθούμε να έχουμε ένα προπονητικό κέντρο που να προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεται ο κόσμος, οι εργαζόμενοι, οι ποδοσφαιριστές, τα παιδιά της Ακαδημίας για να λειτουργήσουν σωστά.

Το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού θεωρείται από τα 10 ή 15 καλύτερα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης. Στο πλάνο είναι να γίνουν κι άλλα έργα, ένα από αυτό είναι η κατασκευή του γηπέδου G2 το οποίο θα γίνει σαν το G1 ή σαν το Καραϊσκάκη, υβριδικό, δηλαδή μισό συνθετικό και μισό φυσικό, καθώς και ένα futsal κλειστό γήπεδο με παρκέ και επίσης μια βιβλιοθήκη για τα παιδιά ώστε να μπορούν να διαβάζουν και να μελετάνε. Επίσης, ένα κυλικείο για να μπορούν οι γονείς να περνούν άνετα τις ώρες τους, κατά την παραμονή τους μέχρι να πάρουν τα παιδιά τους.

Στο προπονητικό κέντρο εργάζονται πάνω από 150 άτομα και ζουν καθημερινά έχοντας όλες τις ανέσεις που χρειάζονται, όπως γραφεία, εγκαταστάσεις, χώρους για να δουλέψουν και να προσφέρουν το έργο που βλέπετε και που υπάρχει.»