Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Με σημαίες γέμισε το σχολείο στην Κρήτη μετά την αποβολή μαθητή επειδή ύψωσε την γαλανόλευκη

Μαθητής απεβλήθη γιατί ανέβασε την ελληνική σημαία σε στύλο - Για κατήφορο κάνει λόγο ο Α. Γεωργιάδης
Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου έχει προκαλέσει η απόφαση της διεύθυνσης Λυκείου της περιοχής να αποβάλει μαθητή, ο οποίος το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου σκαρφάλωσε σε στύλο φωτισμού εντός του σχολικού χώρου για να υψώσει την ελληνική σημαία.
Ο μαθητής ενημερώθηκε σήμερα από τη διεύθυνση του σχολείου ότι παίρνει αποβολή με την αιτιολογία ότι η πράξη αυτή ήταν επικίνδυνη για τη σωματική του ακεραιότητα.
Σύμφωνα με καταγγελίες που μεταδίδει το Flashnews.gr, στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία – όπως προβλέπεται – εδώ και περίπου 4 χρόνια, παρόλο που το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές.
Σήμερα, μαθητές του Λυκείου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συμμαθητή τους αλλά και σε μια συμβολική πράξη κράτησαν ο καθένας στα χέρια του μια μικρή σημαία και "ύψωσαν" και δέκα
μεγάλες ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία.
Παράλληλα, πριν την καθιερωμένη πρωινή προσευχή, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Οι συμμαθητές του παιδιού που τιμωρήθηκε με το επιχείρημα ότι ήταν επικίνδυνο που ανέβηκε στον στύλο για να ανεβάσει τη σημαία, πρωτοτύπησαν και αντί να μετατρέψουν το Λύκειο σε ένα ακόμη σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, βρήκαν ένα διαφορετικό, πιο αιχμηρό τρόπο να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στη διεύθυνση του σχολείου.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Γιώργος Τερζάκης ανέφερε ότι δε γνωρίζει λεπτομέρειες και θα διερευνήσει το ζήτημα. Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, σημείωσε ότι την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι αυτό να κλείσει.