Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η πτώση του Ήρωα Στέργιου Κωτούλα απο το Κατάφυτο Καλαμπάκας!

Τον Αύγουστο του 2009 ένας ακόμη Πολεμιστής της Φωτιάς πέφτει στο Καθήκον στο νησί της Κεφαλλονιάς …Είναι τέτοια η αγωνία του που ακόμη και τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την συντριβή του ,κάνει Υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην ρίξει το  PZL σε κατοικημένη Περιοχή!
 

Είναι ο Σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας  55 χρονών  και Πατέρας δυο παιδιών…Ο Στέργιος Κωτούλας ήταν το δεύτερο παιδί του Χρήστου Κωτούλα από το Κατάφυτο Καλαμπάκας (οι ρίζες του είναι από το χωριό Αρματωλικό Τρικάλων).
Το πολωνικής προελεύσεως αεροσκάφος, με έτος κατασκευής και άφίξεως στην Ελλάδα το 1983, είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεων.
Ο  Σμήναρχος Κωτούλας είχε συνολική εμπειρία 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL.
Ζούσε τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια στην Κεφαλλονιά, καθώς ήταν επικεφαλής του κλιμακίου
των αεροσκαφών που εδρεύουν στο νησί και είναι σε ετοιμότητα να επέμβουν σε περίπτωση πυρκαγιών.
Το μεσημέρι της 27ης Αυγούστου του 2009 ο Σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς και θα κινηθεί νότια προς την περιοχή του Κατελειού μαζί με έναν άλλο συνάδερφο χειριστή παρόμοιου αεροσκάφους, προκειμένου να συμμετέχουν στην κατάσβεση πυρκαγιάς.
Στις 12:45, τα αεροσκάφη εντόπισαν την φωτιά και κινήθηκαν προς αυτήν πετώντας χαμηλά. Όταν ο Σμήναρχος έφτασε σε απόσταση 20 έως 30 μέτρων από την φωτιά, το αεροσκάφος του χτύπησε σε καλώδια υψηλής τάσης, το αριστερό φτερό κόπηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και το PZL να καταπέσει σε αυλή ξενοδοχείου, δίπλα σε παραθεριστές που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν. 

Ο Ηρωικός Σμήναρχος, στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που είχε στην διάθεσή του προσπάθησε να μην ρίξει το PZL σε σπίτια ή ξενοδοχεία!
Σας υπενθυμίζουμε οτι  Πολιτικά ζώα τους αποκάλεσαν αντιπαραγωγικούς … Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ !!!