Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΟΧΙ ΗΠΑ στην Τουρκία για τη χρησιμοποίηση Πακιστανών πιλότων στα F-16 της


Οι ΗΠΑ απέρριψαν  τουρκική πρόταση για χρήση πακιστανών πιλότων για εκπαίδευση στα  F-16, γράφει η Cumhuriyet .
Σύμφωνα με το άρθρο του Mehmet Acet, το καθεστώς Ερντογάν απέλυσε  680 πιλότους  μετά από την  απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016. Για να αντισταθμίσει την έλλειψη πιλότων, η κυβέρνηση κάλεσε πρώην πιλότους ήθελαν να εργαστούν να επιστρέψουν στην αεροπορία. Αλλά μόνο 50 πιλότοι απάντησαν θετικά. Ως απάντηση το καθεστώς αποφάσισε ότι κανένας πιλότος δεν μπορεί να φεύγει από την αεροπορία πριν συμπληρώσει
18 χρόνια υπηρεσίας. Μ΄ αυτή τη ρύθμιση 200 πιλότοι εκ των οποίων 100 χειριστές F-16 πρέπει να επιστρέψουν στην υπηρεσία. Προφανώς δεν θα το κάνουν με τη θέλησή τους.
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται ο Τούρκος δημοσιογράφος η Τουρκία ζήτησε από το Πακιστάν τρεις εκπαιδευτές πιλότους σε F-16 για να εκπαιδεύσουν Τούρκους! Το Πακιστάν δέχτηκε αλλά οι ΗΠΑ απαγόρευσαν με αυστηρό τρόπο οποιαδήποτε τέτοια προοπτική.Έχουν το δικαίωμα με βάση τη συμφωνία που υπάρχει για την πώληση των F-16.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος καταλήγει στο ρεπορτάζ του γράφοντας ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής αεροπορίας απάντησε στην αμερικανική άρνηση χρησιμοποιώντας ένα τουρκικό ιδίωμα που λέει ότι “αυτό σημαίνει ότι πέφτετε όπου κι αν βρίσκεστε”.